Rocking Raccoon - Παλμός και Τσίπα

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 21/05/2012 @ 12:27
Αποψάρα 45

Τελικώς ξέρεις που κατέληξα ω φανατικέ αναγνώστη; Όπως και ο ρηαλ λάηφ, λιγότερο γαμάτος, εαυτός μου, έτσι και ο ιντερνετικός δεν αντέχει τα δράματα, πόσο μάλλον όταν έχει να κάνει με γέρους, μικρότητες και λεφτά. Όχι άλλο δράμα.

Μετά τα υπερεπιτυχημένα "Πιστόλια Δίχως Ρόδο" και "Ονειροθέατρο Δίχως Τέμπο", η μέταλ κοινότητα περήφανα παρουσιάζει το επόμενο αρκ της σαπουνόπερας που όλοι αγαπήσαμε, "Γέροι Δίχως Παλμό και Τσίπα". Μια προσφορά του Ίντερνετ και της αισχροκέρδιας. Λόγος λοιπόν για τις διαφωνίες μεταξύ των μελών των Black Sabbath. Προσωπικά, αυτό που βρίσκω πιο αστείο με την όλη υπόθεση, γιατί γενικότερα δε με καίει και πολύ, είναι πως αυτός που κάνει τον δύσκολο είναι ο ντράμμερ...

Συνηθίζω και βρίζω αυτούς που κατηγορούν μπάντες ότι «άλλαξαν» ή ότι «ξεπουλήθηκαν», κάνοντας μία οποιαδήποτε κίνηση στην καριέρα τους που ίσως τους αποφέρει περισσότερα κέρδη, και έχω τους λόγους και τα επιχειρήματα τα δικά μου που πρέπει να 'χω αναφέρει και παλαιότερα, αλλά εδώ το τραβάνε στα άκρα τα παλικάρια. Απαίτηση δικηγόρου, λέει, να τον αφαιρέσουν από τις φωτογραφίες για την τουρνέ, μη στενοχωρηθεί ο κόσμος. Τις αφίσες περίμενε ο κόσμος να μάθει την κατάντια, που είστε σαν τεύχος σουπερ κατερίνα. Μου φαίνεται αδιανόητο που δεν μπορούν να συννενοηθούν μεταξύ τους και μιλάει ο ατζέντης του ατζέντη στον αντζέντη του αντζέντη. Χέβη φάκιν μέταλ ρε! Κρίμα πάντως γι' αυτούς που βρέχανε τα βρακιά τους, ξαναλέω, γιατί σίγουρα υπάρχουν ακόμα άτομα εκεί έξω που πίστευουν πως ο θρύλος των Black Sabbath είναι υπεράνω χρημάτων, αλλά μάλλον ατύχησαν.

Black Sabbath 

Ας μιλήσουμε λιγάκι για χιτάκια. Δύο είναι υποθέτω τα κομμάτια τα οποία μονοπωλούν τα ραδιόφωνα αυτές τις εβδομάδες (τουλάχιστον εδώ στα ξένα), τα "Σαμπάνη Δατ Αη Γιουστ του Νόου" του Γκότγιε και "Ουί Αρ Γιανγκ" των Φαν (δίνω και τα λινκς μπας και ζείτε κάτω από πέτρες). Πέρα λοιπόν από το γεγονός πως τα βρίσκω ευχάριστα και τα δύο και πέραν και του ότι και τα δύο έχουν ένα σχεδόν ροκάδικο υφάκι, σχεδόν ξαναλέω, μας αρέσουν γιατί ψιλοξεχάσαμε και την Δίδα Δήθεν Λάνα ΝτελΡέη και προσπαθούμε να εκτοπίσουμε και την Αντέλ, που είναι από μόνο του γεγονός ευτυχές. Αναρωτήθηκες ποτέ, όμως, τι θα γινόταν αν ο ερμηνευτής ενός χιτάκιου ερμήνευε άλλο επίκαιρο χιτάκι; Νόμιζες σαν και μένα πως θα κονιορτοποιηθούν οι μεγάκυκλοι και θα πέσουν τα Ίντερνετς; Πίστευες πως αυτοί που δουλεύουν στα κεντρικά του Billboard θα αρχίσουν να πηδάνε από παράθυρα και ταράτσες; Είχες την ελπίδα πως όλα όσα είναι λάθος με το σύγχρονο μουσικό στερέωμα θα εξαφανίζονταν σε μία στιγμή;



Αν η απάντηση σε όλα αυτά τα ερωτήματα είναι όχι, τότε συγχαρητήρια, γιατί η διασκεύη στο Σαμπάνη από τους Φαν είναι μάλλον ό,τι πιο αδιάφορο κυκλοφορεί εκεί έξω, και ούτε η συμμετοχή της τσαπερδόνας των Πάραμορ (μέσω δορυφόρου λέει) δεν φτάνει για να είναι έστω και άξιο ανάφορας το κομμάτι. Κοίτα όμως που εγώ το αναφέρω. Καλά, μπορεί να είμαι και λίγο υπερβολικός, μιας που πρόκειται για ζωντανή ακουστική διασκευή, οπότε τι απαιτήσεις να 'χει κανείς, αλλά αυτοί με το ρυθμό που ανεβαίνουν τα βιουζ στο γιουτιούμπ και τα δάουνλωντς στο αητιούνς τα τσεπώνουν με το δευτερόλεπτα, άσε μας τους φτωχούς πλην τίμιους γραφιάδες να λέμε την αηδιάρα μας μπας και νιώσουμε ανώτεροι. Ο Γκότγιες από την άλλη φαίνεται να είναι καλλιτέχνης ωραίος γενικά, με άποψη, όπως οι περισσότερες λατρείες από ντάουν άντερ  που καταφέρνουν και ξεφεύγουν από την εγχώρια αγκάλη, και μη σου πω πως ήταν και σχεδόν ευχάριστος σε πρόσφατο επεισόδιο του Saturday Night Live.

Aκολουθεί βίντερο εξαίρετης πχιότητας.


 
Κάπου εδώ να θέσω ότι είστε απαράδεκτοι και πως μόνο για τα ps που κλέβω από άλλους με θέλετε, και την προηγούμενη Δευτέρα αποκοιμήθηκα με δάκρυα στα μάτια, έχοντας το "Γουάηζ Μεν" του Τζεήμς Μπλαντ να παίζει στο ρηπήτ. Σαν χαζή γκόμενα όμως θα συνεχίζω να σέρνομαι στα πόδια σας όσο και να με πληγώνετε γιατί είμαι μια χαζή γκόμενα. Και σαν χαζή γκόμενα λοιπόν που είμαι, για άλλη μία φορά θα κάνω αναφορά στο man-crush μου που δεν είναι άλλος από τον Brian Fallon. Έγιναν λέει θέμα κάποιες δηλώσεις του που έκανε σε ζωντανή εμφάνιση των Gaslight Anthem τις προάλλες (που στρήμαρε και ονλάην) αμέ, έγιναν και νέο. Όποιος ξέρει ένα-δύο πραγματάκια για τον Fallon και τις συνήθειες του στα live -και όλο και περισσότερο στις συνεντεύξεις του πλέον- είναι πως του αρέσει να μιλάει. Μιλάμε για πολύ μπλα μπλα. Και πού να δείς κάτι μπούτλεγκς από σόλο εμφανίσεις του που μιλάει τόσο που τα χωρίζουν σε τρακς. Banter 1, Banter 2, Banter 13. Τελοσπάντων, εκεί που μίλαγε λοιπόν και στο λάηβ τις προάλλες και τον έβλεπε ο πλανήτης, και κάτι έλεγε για το πως νιώθει που βλέπουν ζωντανά και άτομα από άλλες μεριές του κόσμου, πέταξε κάτι του τύπου «Σαν τον Άξελ Ροουζ όταν βαριόταν να πάει να παραλάβει κάποιο βραβείο και το έκανε μέσω δορυφόρου», και πάνω σ' αυτό πέταξε ένα, φοβερά εύστοχο κατά τη γνώμη μου, «δε με νοιάζει, είναι γουρούνι, τραβάτε δείτε πόσες κοπελιές προσβάλλει το "Apetite For Destruction"» και συγκλονίστηκε ο κόσμος όλος. Λες και έχει άδικο ξέρω 'γω. Αλλά εντάξει, πάει και χώνεται να πούμε ο άλλος χωρίς λόγο, λες και έχει ανάγκη τις αηδίες και τον εμετό των Ροουζάκιδων. Βλακεία του. Βέβαια και κάποιοι το τραβήξανε από τα μαλλιά το θέμα, απομώνσαν τη δήλωση και την παρουσίασαν έτσι, λες και βγήκε στο δρόμο φωνάζοντας αυτό το πράμα, out of the blue. Αλλά να μη με λέτε φανμπόη και ερωτευμένο, δείτε και μόνοι σας:



Γύρω κει στο δέκατο ένατο λεπτό είναι που αρχίζει την πάρλα. Τελοσπάντων, λίγη σημασία έχει, το λαηβάκι δείτε και ευχαριστηθείτε γιατί μπαντάρα (δεν εχει ρήμα).

Αυτά είχα να πω. Το λαηβ των Γκασλαητ θα ήταν το δωράκι σας για αυτή την εβδομάδα αν δεν είχε γίνει ψιλοντόρος με τη δήλωση, οπότε έπρεπε να βρω κάτι άλλο. Χωρίς λόγια και σχόλια λοιπόν, παρουσιάζω το νέο επιτραπέζιο που θα μπει σε όλα τα σαλόνια αυτό το καλοκαίρι, "10 Things That Aren't Skrillex":



Until next week
-godspeed

Ι.Τ. The Rocking Raccoon

ps,

Axl Rose
  • SHARE
  • TWEET