Το "Paranoid" των Black Sabbath στο μικροσκόπιο

Μια εις βάθος ανάγνωση των στίχων του «σπουδαιότερου δίσκου του heavy metal»

07/07/2017 @ 16:24

Ο εκδοτικός οίκος The Royal Publisher Of Oz ανακοίνωσε την νέα του κυκλοφορία που φέρει τον τίτλο "Black Sabbath: The Illustrated Lyrics Vol 2: Songs Of Protest & Apocalypse". Το βιβλίο είναι διαθέσιμο στα Createspace.com και Amazon.com.

Το πολυ-πλατινένιο άλμπουμ των Black Sabbath, "Paranoid", είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους και αγαπημένους hard rock δίσκους. Το περιοδικό Rolling Stone το κατέταξε στην κορυφή της λίστας του με τα «Σπουδαιότερα Metal Άλμπουμ Όλων Των Εποχών», ενώ συμπεριλαμβάνεται και στην λίστα του Vibe με τα «100 Απαραίτητα Άλμπουμ Του 20ου Αιώνα»

Ο ίδιος ο Rob Halford το χαρακτήρισε «το σχεδιάγραμμα του metal», ενώ το Rock And Roll Hall Of Fame αναφέρει ότι οι Black Sabbath «ασχολήθηκαν με θέματα όπως ο πόλεμος, το κοινωνικό χάος, το υπερφυσικό, η μετά θάνατον ζωή και η διαχρονική σύγκρουση μεταξύ καλού και κακού». Ωστόσο, σημειώνει ότι «παραμένουν ένα από τα πιο παρεξηγημένα συγκροτήματα στην rock ιστορία».

Όχι πια! Το δεύτερο μέρος μιας σειράς οκτώ εικονογραφημένων τόμων του συγγραφέα Joe Bongiorno, "Black Sabbath: The Illustrated Lyrics Vol 2: Songs Of Protest & Apocalypse", φιλοδοξεί να «διαβάσει» πίσω από τους μύθους και τις ιστορίες ώστε να μας παράσχει την οριστική ανάλυση των μηνυμάτων και της θεματολογίας της μπάντας με μια βαθιά εξέταση κάθε ενός τραγουδιού που βρίσκεται στην μεγαλύτερη εμπορική της επιτυχία, το "Paranoid".

Η έκδοση περιέχει εξουθενωτική ανάλυση κάθε στίχου που βρίσκεται στον δίσκο, συμπεριλαμβανομένων και των αρχικών εκδοχών κάποιων στιχοδομών, όπως του "Walpurgis", αλλά και έξτρα τίτλων όπως το "Jack The Stripper", καθώς και πάνω από 200 στοιχειωτικές εικόνες σύγχρονων και κλασικών εικονογράφων, σπάνιες φωτογραφίες των μελών της μπάντας, libretto με τους στίχους διορθωμένους και απαλλαγμένους από τα πολλά λάθη που τους έχουν «φορτώσει» οι πολυετείς επανεκδόσεις. Επίσης, το τρίτο και τέταρτο μέρος του δοκιμίου "Musical And Cultural Influences", που αναλαμβάνει να εξερευνήσει τις ρίζες των Black Sabbath.

  • SHARE
  • TWEET