Απεβίωσε ο Glen Campbell

Ο Αμερικανός τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός με δεκάδες επιτυχίες, «έφυγε» στα 81 του

09/08/2017 @ 13:35

Ο Glen Campbell, τραγουδιστής, συνθέτης και ηθοποιός με αμέτρητα hit στα 60s και τα 70s, απεβίωσε σε ηλικία 81 ετών. Ο Campbell, που έδινε πολλά χρόνια μάχη με το Αλτσχάιμερ, είχε δημοσιοποιήσει την κατάσταση της υγείας του από το 2011, καθώς ξεκίνησε την ύστατη περιοδεία του, που ολοκληρώθηκε μέσα στο 2012.

Αυτή η περίοδος της ζωής του καλλιτέχνη αποτυπώθηκε στο ντοκιμαντέρ του 2014, "Glen Campbell: I’ll Be Me", στο οποίο ακούγεται και το τελευταίο τραγούδι που ηχογράφησε, το "I’m Not Gonna Miss You". Ακούστε το εδώ.

Ο τελευταίος δίσκος του Campbell, "Adiós", κυκλοφόρησε φέτος, αλλά ηχογραφήθηκε το 2013.

Ο Campbell, γεννημένος στο Αρκάνσας, ξεκίνησε την μουσική του πορεία ως κιθαρίστας στο Λος Άντζελες, μέλος της επιτυχημένης κολεκτίβας μουσικών The Wrecking Crew, δίπλα στον Leon Russell και τον Dr. John. Υπήρξε για λίγο μέλος των Champs και για σύντομη περίοδο περιόδευσε με τους επίσης θρυλικούς Beach Boys, αντικαθιστώντας τον Brian Wilson σε μπάσο και φωνητικά.

Το αστέρι του Campbell όμως έλαμψε μόλις αποφάσισε να πάψει να εργάζεται ως session μουσικός και να επιδιώξει σόλο καριέρα. Επιτυχίες όπως τα "Wichita Lineman", "Rhinestone Cowboy", "Gentle on My Mind, "By the Time I Get to Phoenix", "Southern Nights", "The Hand That Rocks the Cradle" και "Galveston" γεφύρωσαν το χάσμα μεταξύ της country και της pop. Από το 1969 μέχρι το 1972, παρουσίασε την δική του εκπομπή μουσικής ποικίλης ύλης, το "The Glen Campbell Goodtime Hour", και συμμετείχε στην ταινία του John Wayne, "True Grit" (βλπτ. φωτο παρακάτω).

  • SHARE
  • TWEET