Οι Αμερικανοί Strife στις 13 Φεβρουαρίου στην Αθήνα

Ένα από τα σημαντικότερα hardcore συγκροτήματα της δεκαετίας του ’90

01/02/2015 @ 23:06
Οι Καλιφορνέζοι Strife σχηματίστηκαν το 1991 και η συμβολή τους στην hardcore μουσική σκηνή, τους αναδεικνύει σε ένα από τα σημαντικότερα συγκροτήματα της δεκαετίας του '90.

Το πρώτο τους άλμπουμ, "One Truth", ήρθε το 1994 από την Victory Records και τους τοποθέτησε στα τρία καλύτερα συγκροτήματα της εταιρείας μεταξύ των Earth Crisis και Snapcase.

Το 1997 θα κυκλοφορήσουν το δεύτερο άλμπουμ, "In This Defiance", που περιείχε συνεργασίες με μουσικούς όπως Chino Moreno (Deftones), Dino Cazares (Fear Factory), Igor Cavalera (Sepultura, Cavalera Conspiracy). Το "In This Defiance" έτυχε μεγάλου σεβασμού από την straight edge / hardcore μουσική κοινότητα.

Δύο χρόνια αργότερα οι Strife θα σταματήσουν, για να επιστρέψουν το 2000 με το άλμπουμ "Angermeans" που ήταν μια πιο ώριμη και προσηλωμένη συνέχιση του "In This Defiance". Με σαφώς πιο μεταλλικές επιρροές, θα δεχτούν επικρίσεις από πρώην οπαδούς, τόσο για την νέα μουσική τους κατεύθυνση όσο και για την απομάκρυνσή τους από το straight edge.

Από το 2001 οι Strife ξεκινούν να περιοδεύουν και πάλι συστηματικά σε Ευρώπη, Νότια Αμερική, Ην. Πολιτείες, Ιαπωνία (μαζί με τους Floorpunch).

Τον Φεβρουάριο του 2012 το συγκρότημα βρέθηκε στην Βραζιλία για την ηχογράφηση του "Witness A Rebirth", το οποίο όπως σχολιάζει ο κιθαρίστας τους, Andrew Kline, βρίσκεται στα χνάρια του "In This Defiance".

Στο συγκεκριμένο άλμπουμ τα καθήκοντα στα drums, κατά την ηχογράφηση, ανέλαβε ο Igor Cavalera.

Οι Strife έρχονται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και θα βρεθούν στην σκηνή του Ground Zero club, την Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου.

Special guest: Eden Demise, Psycorepaths.

Tιμή εισιτηρίου: 17 ευρώ ( προπώληση / περιορισμένα), 20 ευρώ (ταμείο).
Έναρξη συναυλίας: 21:30, πόρτες: 21:00.

Δελτίο Τύπου
  • SHARE
  • TWEET