Μπελάδες για την Vik Guitars μετά από ομοφοβικά σχόλια του ιδιοκτήτη της

Διέκοψαν τη συνεργασία τους με την εταιρία οι Periphery

16/05/2014 @ 16:21
Οι πρόσφατες δηλώσεις των πρώην μελών των Death και νυν των Cynic, Paul Masdival και Sean Reinert, σχετικά με την σεξουαλικότητά τους, μάλλον δεν άρεσαν και τόσο στον ιδιοκτήτη της εταιρίας Vik Guitars, Vik Kuletski, ο οποίος θεώρησε ότι έπρεπε να τις σχολιάσει, εμμέσως πλην σαφώς, μέσω τις σελίδας του στο facebook, προκαλώντας έντονες αντιδράσεις.

Συγκεκριμένα, ο Kuletski ανάρτησε το μήνυμα «τώρα ξέρω σίγουρα τι είναι αυτό που μου προκαλούσε αποστροφή σε σχέση με τις κιθάρες που δεν διαθέτουν κεφαλή» (είναι γνωστό ότι ο Μasdival προτιμάει τις συγκεκριμένες κιθάρες), ενώ δεν μάσησε τα λόγια του στα σχόλια που ακολούθησαν.

Έπειτα από σχετική ερώτηση που ζητούσε διευκρινήσεις, σχολίασε «μερικά πρόσφατα νέα θα μπορούσαν δώσουν απαντήση», ενώ στην ερώτηση «θα έχω έκπτωση εάν είμαι ετεροφυλόφιλος;» απάντησε «όχι, αλλά θα χρεώσω τα διπλά εάν δεν είσαι».

Ο Kuletski προκάλεσε επίσης τα ειρωνικά σχόλια του κιθαρίστα Drewsif Stalin, ενώ στον Per Nilsson των Scar Symmetry που ανέφερε «Καταφέρθηκες ενάντια στις κιθάρες χωρίς κεφαλή και τους ομοφυλόφιλους στο ίδιο σχόλιο; Δεν υπάρχει ήδη αρκετή προκατάληψη και αδιαλλαξία στον κόσμο; Δεν είναι ωραίο, φίλε.» απάντησε «Δεν μου αρέσει κανένα από τα δύο. Ζήσε μ' αυτό».

Κατόπιν προσπάθησε να «απολογηθεί», αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι δεν μισεί «κανέναν και τίποτα και δεν κρίνει τους ανθρώπους με βάση τα πιστεύω τους, την φυλή, την σεξουαλική τους προτίμηση ή την κοινωνική τους θέση», αλλά ότι απλά δεν του αρέσει και δεν εγκρίνει «τον ομοφυλοφιλικό τρόπο ζωής και κατ' επέκταση ανθρώπους (συχνά μη ομοφυλόφιλους) που προωθούν την ομοφυλοφιλική προπαγάνδα που βλέπουμε παντού σήμερα».

Στις τοποθετήσεις του Kuletski αντέδρασαν τα μέλη των Periphery, Adam Nolly και Misha Mansoor, οι οποίοι μέσω αναρτήσεων στις προσωπικές τους σελίδες στο facebook γνωστοποίησαν την πρόθεσή τους να διακόψουν κάθε σχέση συνεργασίας με την Vik Guitars.

  • SHARE
  • TWEET