Planet Of Zeus, Lionize @ Piraeus 117 Academy, 13/05/16

Sex και βία στον πλανήτη Δία

Από τον Σπύρο Κούκα, 16/05/2016 @ 12:32

Με καθυστέρηση μιας εβδομάδας, έφτασε η ώρα της πολυαναμενόμενης εμφάνισης των Planet Of Zeus στην πρωτεύουσα, για τον εορτασμό της κυκλοφορίας της νέας τους δουλειάς. Έτσι, με το αρχικό ξενέρωμα της αναβολής να έχει μετατραπεί σε ενθουσιώδη προσμονή, κατευθυνθήκαμε από νωρίς στο φιλόξενο club της Πειραιώς, μιας και βάσει προγράμματος η βραδιά αναμενόταν να ξεκινήσει από πολύ νωρίς.

Παραδόξως, το πρόγραμμα φάνηκε από την αρχή πως θα τηρηθεί ευλαβικά, μιας και ένα τέταρτο μετά τις οκτώ, και με λιγοστό ακόμη κόσμο στο μαγαζί, ξεκίνησαν το set τους οι Αμερικάνοι Lionize. Ωστόσο, παρά το αναμενόμενο μούδιασμα, μιας και το μαγαζί συνέχιζε να γεμίζει καθ’ όλη τη διάρκεια της εμφάνισης τους, δεν πτοήθηκαν στο ελάχιστο, παρουσιάζοντας μας για πενήντα λεπτά την οπτική τους για το πώς πρέπει να παίζεται το heavy rock σήμερα.

Lionize

Έχοντας στις αποσκευές τους απολαυστικές συνθέσεις που καταφέρνουν να συνδυάσουν το heavy rock groove παράλληλα με πάμπολλα reggae στοιχεία, και την παρουσία των πλήκτρων να είναι αρκούντως έντονη, έφεραν εις πέρας την δύσκολη ομολογουμένως αποστολή να ταρακουνήσουν το κοινό, κερδίζοντας τελικά το χειροκρότημα. Σίγουρα, η παρουσία του frontman τους προσέδωσε πολλούς πόντους στην εμφάνιση τους, μιας και η πληθωρική του απόδοση, συγχρόνως με τα ελληνικά με τα οποία απευθυνόταν πολλές φορές στο κοινό, τράβηξαν την προσοχή όλων όσων ήταν στο club εκείνη την ώρα. Συνολικά, η επιλογή τους σαν special guests της βραδιάς ήταν εξαιρετική και είναι κρίμα που λόγω ώρας δεν τους παρακολούθησε περισσότερος κόσμος.

Μετά το απαραίτητο διάλλειμα για να φτιαχτεί η σκηνή, η ώρα των headliners είχε φτάσει. Το ιδανικά γεμάτο, πλέον, club δονούταν από το αναμενόμενο σύνθημα «Sex και βία στον πλανήτη Δία» και οι Αθηναίοι rockers ξεχύθηκαν ορμητικά στη σκηνή με το "The Great Dandolos", με τα πρώτα mosh pits να μην αργούν να κάνουν την εμφάνιση τους. Η συνέχεια ήταν καταιγιστική, με το "Loyal To The Pack" να διαδέχεται το groovy "Sky High Heels" και τα κλασσικά πλέον Planet Of Zeus κομμάτια να μπλέκονται μαεστρικά με τα νεότερα, που αποδόθηκαν με σαφώς σκληρότερο τρόπο απ’ ότι στο δίσκο, δείχνοντας παρ' όλα αυτά τη μερική αλλαγή συνθετικής πλεύσης που επιχειρούν.

Planet Of Zeus

Ο κόσμος έδινε τον παλμό, η μπάντα φαινόταν να το ευχαριστιέται δεόντως, και τα νέα τραγούδια, παρά τις πρώιμες αντιγνωμίες που είχαν δημιουργήσει, γνώρισαν θερμή υποδοχή, με κυριότερους αποδέκτες τα "Them Nights" και "Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself". Για τα παλαιότερα τραγούδια δεν μπορούμε να πούμε πολλά που δεν έχουν ήδη ειπωθεί, με τις δυναμικές τους να ξεδιπλώνονται και να δημιουργούν εκστατικές αντιδράσεις στο κοινό. Έτσι, από την πρωτόλεια μπουνταλοσύνη του "Something’s Wrong" στις δισολίες του "A Girl Named Greed" και από το προσωπικά αγαπημένο "No Tomorrow" στο ερωτικό (κατά τον Μπάμπη) "Stab Me", κοινός παρανομαστής ήταν η αγάπη του κόσμου για το παγκόσμιας κλάσης heavy rock της μπάντας.

Planet Of Zeus

Είναι, πάντως, πραγματικά απίστευτο το ότι κατάφεραν μέσα από πολλή και σκληρή δουλειά να γεμίζουν πλέον με άνεση συναυλιακούς χώρους τέτοιου μεγέθους και παρ' όλα αυτά να νιώθουν τόσο ευγνώμονες στο κοινό τους, μένοντας προσιτοί και προσγειωμένοι. Έτσι, έπειτα από μιάμιση ώρα καταιγισμού, μας αποχαιρέτησαν για πρώτη φορά με μια εκτεταμένη εκτέλεση του "Vigilante", με το κοινό να απαιτεί και να κερδίζει μάλλον χαλαρά την επιστροφή τους στη σκηνή.

Planet Of Zeus

Μόνο χαλαρή, όμως, δεν ήταν η συνέχεια, με το κολοσσιαίο "The Beast Within" και τον ομότιτλο ύμνο από το "Macho Libre" να σκορπούν όσα κομμάτια μας είχαν μείνει αλώβητα μέχρι τότε και να αποτελούν τον ιδανικό επίλογο μιας υπέροχης βραδιάς, που επιβεβαίωσε την πρωτοκαθεδρία των Planet Of Zeus στη συνείδηση του εγχώριου rock κοινού και απέδειξε πως οι δυναμικές αυτής της «αγέλης» ακόμη δεν μας έχουν αποκαλυφθεί στο έπακρο.

Φωτογραφίες: Ανδρέας Πανόπουλος | whentimefreezes.com

SETLIST


The Great Dandolos
Sky High Heels
Loyal To The Pack
Devil Calls My Name
Something’s Wrong
Them Nights
Your Love Makes Me Wanna Hurt Myself
A Girl Named Greed
No Tomorrow 
Little Deceiver
Woke Up Dead (William H. Bonney)
White Shroud
Stab Me 
Leftovers
Vanity Suit 
Vigilante 

Encore : 
The Beast Within
Macho Libre

  • SHARE
  • TWEET