The Vagina Lips: «Live σημαίνει μεταφορά σε μέρος μη πραγματικό»

Ο δημιουργός των Vagina Lips και MAZOHA μας μιλάει για το καινούργιο του άλμπουμ "Outsider Forever"

Από την Αθανασία Χρυσανθοπούλου, 26/02/2020 @ 15:57

Εν αναμονή της παρουσίασης του καινούργιου του δίσκου, "Outsider Forever", από το μουσικό του project Vagina Lips στις 13 Μαρτίου στην Αθήνα, ο ανήσυχος και δημιουργικός Δημήτρης Πολιούδης απάντησε σε μερικές μας απορίες. Απλά και κατανοητά απαντάει στις ερωτήσεις που αφορούν κυρίως το καινούργιο του μουσικό πόνημα, μας αποκαλύπτει τα μελλοντικά του σχέδια και μας παραθέτει τους στίχους από το κομμάτι του "Scared Of Life, Afraid Of Death".

Vagina Lips

Στο καινούργιο άλμπουμ "Outsider Forever" διακρίνεται ένα μοτίβο από indie, shogaze και dream pop ήχους. Πώς προέκυψε αυτή η ποικιλία στη σύνθεσή σας;

Μα αυτά είναι τα τοπία που κινούμαι μουσικά σαν Vagina Lips. Δεν θα μπορούσε να προκύψει κάτι διαφορετικό.

Τί σημαίνει για εσάς Vagina Lips και τί MAZOHA;

Και τα δύο project είναι τα οχήματα έκφρασης και συναισθηματικής μου εκτόνωσης. Οι διαφορές τους πέρα από τη γλώσσα του στίχου είναι πλέον και μουσικά ευδιάκριτες. To Vagina είναι καθαρά indie μουσικά ενώ το Μαζόχα είναι πιο ελεύθερο, πιο ανοιχτό μουσικά και θα ανοίξει κι άλλο στο επόμενο άλμπουμ.

Αναρωτιέμαι, τί εννοείτε λέγοντας ότι το όνομα Vagina Lips χρησιμοποιείται με τη φεμινιστική πλευρά του όρου;

Αυτό που εννοώ είναι απλό πολύ. Δεν το χρησιμοποιώ ούτε ειρωνικά, ούτε με τη διάθεση να «παίξω» γύρω από αυτό. Προσωπικά το θεωρώ ένα πολύ όμορφο, εύηχο κι εύκολο να το θυμάται κάποιος όνομα.

Στον καινούργιο δίσκο εκτός από μικρές new wave επεμβάσεις παρατηρούνται αρκετές ομοιότητες με τον Generation Y. Ποια ήταν λοιπόν η έμπνευση πίσω από την ηχογράφηση του;

Δεν νομίζω πως όλες οι κυκλοφορίες μου σαν VL διαφέρουν μεταξύ τους. Εγώ ήθελα να συνδυάσω ηχητικά το ''ATHANASIA'' και το ''GENERATION Y'', να διαλέξω τα πιο ταιριαστά κομμάτια και να βγάλω ένα ποικιλόμορφο μουσικά αποτέλεσμα από track σε track.

Αν δεν ασχολείσαι με προσήλωση δεν νομίζω πως θα σου έρθει και η έμπνευση

Είστε ένας άνθρωπος που παίζει μόνος κιθάρα πάνω στη σκηνή πατώντας σε προηχογραφημένες setlist. Περιγράψτε μας το συναίσθημα την ώρα του live και της μοναχικής διαδικασίας της δημιουργίας των κομματιών σας.

Ναι, προέκυψε από ανάγκη αυτό αλλά δεν το αλλάζω με τίποτα πλέον. Γενικά γουστάρω που είμαι μόνος κι αν ο ήχος στα λάηβ είναι δυνατός και σχετικά καλός, μπαίνω εύκολα στο κλίμα. Το συναίσθημα την ώρα του live αν μπορούσα να το περιγράψω είναι σαν μεταφορά σε ένα μέρος μη πραγματικό όπου τα πάντα είναι πιθανά μα τίποτα δεν είναι αληθινό. Κάπως έτσι μου σκάει εμένα.

Όσο για τη διαδικασία δημιουργίας των κομματιών να 'ναι καλά το looper μου και η επιμονή μου. Ακόμη κι όταν δεν έχω αυτό που λένε «έμπνευση» εγώ παίζω είτε κιθάρα είτε κάθομαι στο synth. Aν δεν ασχολείσαι με προσήλωση δεν νομίζω πως θα σου έρθει και η έμπνευση. Μπορεί να κάνω και λάθος. Κάπως έτσι μαζεύεται ένα κάποιο υλικό και μετά γίνεται η επιλογή για την ηχογράφηση. Οι στίχοι πάντα μπαίνουν στο τέλος.

Αισθανθήκατε κατά καιρούς την ανάγκη να είστε μέλος μιας μπάντας;

Ναι, έχω υπάρξει παλιότερα. Αλλά πλέον έχω μάθει μόνος. Μ' αρέσει. Ένα άτομο ακόμη να προσέθετα μαξ.

Παρόλη την ελκυστική μοναχικότητα που σας διακρίνει ως καλλιτέχνη μοιράζεστε αυτήν τη φορά τα φωνητικά του τραγουδιού "Watered By Our Own Tears" με την Annajo. Μιλήστε μας γι’ αυτήν τη συνεργασία.

Η Τζοάννα είναι ένα πολύ γλυκό, ιδιαίτερο και νέο κορίτσι που κάνουμε και παρέα. Μου αρέσει η φωνή της πολύ μιας και γράφει και τα δικά της κομμάτια και γενικά είμαι φαν της. Οπότε όταν έβγαλα αυτό το τραγούδι ήθελα να με συνοδέψει μια γλυκιά κοριτσίστικη φωνή της στο ρεφρέν και της το πρότεινα και νομίζω πως έκανα και πολύ καλά.

Vagina Lips

Επίσης, στον καινούργιο δίσκο υπάρχουν δύο videoclip, το ένα συνοδεύει το κομμάτι "Typical Standards" και το άλλο το "Today I’m Brave". Πρόκειται για δύο διαφορετικής φύσεως οπτικά δημιουργήματα. Ποιο σας αντιπροσωπεύει περισσότερο και με ποιους συνεργαστήκατε για την υλοποίησή τους;

Δεν νομίζω πως με αντιπροσωπεύει κάποιο περισσότερο η λιγότερο. Και τα δύο έπρεπε να γίνουν για να στηρίξουν τα τραγούδια πίσω τους. Το "Τypical Standards" γυρίστηκε από τον Thanos Kallianotis (DeathMaskProductions) και το Today I'm Brave από τον Jimmy Pats.

Στιχουργικά θα έλεγε κανείς ότι σας αρέσει να κάνετε ταξίδια με το νου και να τα βάζετε πρόχειρα μέσα στις μελωδίες σας. Όμως, πιο συγκριμένα θα ήθελα να μας αναλύσετε τους στίχους του κομματιού "Scared Of Life, Afraid Of Death". Πού αναφέρεστε και ποια ήταν η αφορμή για τη δημιουργία αυτού του τραγουδιού;

To πρόχειρα που λες δεν το καταλαβαίνω πως το εννοείς. Τώρα το να μπει κάποιος στη διαδικασία να εξηγήσει και να αναλύσει τους στίχους του είναι έξω από τη θεωρία μου που έχω για την τραγουδοποιία. Τους παραθέτω εδώ και ας τους ερμηνεύσει ο καθένας όπως νομίζει.

All this mess inside my head

I don't want it to end

It helps me knowing my place in the world

Like the earth's tinniest bird

Who just wants to sing

No one's gonna sing for me

Scared of life, afraid of death

I'm broken but I’m real

 

Repeat after me "a loss is a loss"

 

Disaster followed by despair

But I celebrate

The death of a misogynist

Sometimes my soul feels so clear

Sometimes so nuclear

Sometimes I fear to feel

 

A sunset empty of skies

A revolution with no prize

Meet me at the finish line

 

Repeat after me "a loss is a loss"

Πάνω σε ποιο μουσικό project εργάζεστε αυτήν την περίοδο;

Στο νέο μου μουσικό project που λέγεται BIPOPLAR και σε νέο υλικό MAZOHA.

Μελλοντικά σχέδια και εμφανίσεις;

Παρασκευη 21.2 Λάρισα ,Nevermind Music room

Σάββατο 22.2 Βόλος, Kaleidoskopio

Κυριακή 8.3 Θεσσαλονίκη, Mylos club with Tatoy Boy, Marva Von Theo

Παρασκευή 13.3 Αθήνα, Death disco

Παρασκευή 10.4 Φρανκφ, Germany

  • SHARE
  • TWEET