Sleepin Pillow, Fool In The Box

Αθήνα @ Koo-Koo

Sleepin Pillow, Fool In The Box Αθήνα @ Koo-Koo
Συγκροτήματα Sleepin Pillow, Fool In The Box
Ημερομηνία
Πόλη Αθήνα
Χώρος Koo-Koo
Διεύθυνση Ιάκχου 17, Γκάζι
Τηλέφωνο 210-3450930
Τιμή εισιτηρίου 10 / 12 e
Ώρα έναρξης 21:00
Σημεία προπώλησης
Διοργανωτής Enter Events

Sleepin Pillow Live in Athens
Opening Act | Fool In The Box

Παρασκευή 25 Μαρτίου || KooKoo Live Music Bar

Λόγω συγκεκριμένων αναγκών βιντεοσκόπησης και ηχογράφησης της συναυλίας, αυτή μεταφέρεται στο KooKoo Live Music Bar (Ιάκχου 17,Γκάζι).

Λόγω αλλαγής χώρου διεξαγωγής και λογιστικών ζητημάτων, η προπώληση διακόπτεται. 

'Οσοι επιθυμούσαν να αγοράσουν εισιτήριο προπώλησης θα μπορέσουν να το προμηθευτούν απο το ταμείο του KooKoo αύριο απο τις 20:30 έως τις 21:00, στην τιμή των 10 ευρώ. 

Απο τις 21:00 και μετά το εισιτήριο θα κοστίζει 12 ευρώ.

Oι κάτοχοι των εισιτηρίων προπώλησης, θα τα ανταλλάξουν στην είσοδο του KooKoo με νέα εισιτήρια χωρίς κάποια χρέωση.

Sleepin Pillow

Οι Sleepin Pillow, το πρωτοποριακό 6μελές συγκρότημα από τη Θεσσαλονίκη, μια από τις καλύτερες phyco rock μπάντες της χώρας θα βρίσκονται κοντά μας για ένα ξεχωριστό live. Τα μέλη του group θα πάρουν τα ψευδώνυμα τους – Nomik, Rispa, Aisha Sama, Nick Zakqueline, Antoine και Skinman – τα όργανά τους, και θα καταλάβουν τη σκηνή του Gagarin για θα προσφέρουν ένα μοναδικό κι απόκοσμο οπτικοακουστικό θέαμα. Η τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα τον Δεκέμβριο που μας πέρασε συνοδεύτηκε από sold out: γενική απαίτηση όσων παραβρέθηκαν, αλλά κι όσων δεν τα κατάφεραν, ήταν να μας επισκεφτούν και πάλι σύντομα σε μεγαλύτερο χώρο.

Ίσως η λέξη κλειδί για να χαρακτηρίσει κανείς τη μπάντα αυτή είναι η πολυμορφία καθώς οι SP είναι από τους λίγους που καταφέρνουν να εναρμονίσουν ψυχεδελική ροκ, ελληνική και ανατολίτικη παραδοσιακή μουσική, trip hop και αγγλόφωνο στίχο. Το αποτέλεσμα σε άλλη περίπτωση, ίσως θα ήταν χαοτικό, κάτι το οποίο όμως δεν συμβαίνει εδώ. Η μουσική τους έχει έντονη προσωπικότητα κι αποπνέει ξεκάθαρα μυστικισμό, γεγονός απόλυτα λογικό αφού οι επιρροές τους από την trip hop σκηνή του Bristol των 90s και μια μοντέρνα post-rock αισθητική είναι εμφανείς. Κατορθώνουν να συνδυάζουν rock και trip hop ήχους με την δυτική ψυχεδέλεια, την ανατολίτικη κουλτούρα καθώς και στοιχεία της ελληνικής παράδοσης. Ένας συγκλονιστικός διάλογος μεταξύ κλασικού και μοντέρνου, ένα μεθυστικό ταξίδι στο άπειρο μέσα από μια πλειάδα μουσικών επιρροών και δημιουργικών ηχοτοπίων. Η μουσική τους φιλοσοφία γεφυρώνει με μοναδικό τρόπο το χθες με το σήμερα, την πολιτισμική κληρονομιά της ανατολής με την καπιταλιστική δύση, τις φόρμες της ηπείρου και του διεσπαρμένου Ελληνισμού μ’ αυτές των psychedelic 70s και indie 90s του αγγλοαμερικανικού ονείρου.

Με το τρίτο τους mini album με τίτλο “This World is Over, It’s Time for a New One”, οι Sleepin Pillow επέστρεψαν το 2014 μετά από αρκετό καιρό σιγής και επιβεβαίωσαν τις προσδοκίες από τις προηγούμενες δουλειές τους, δημιουργώντας ένα νέο ηχητικό κόσμο γεμάτο από νέα ηχοχρώματα με έντονα progressive και electronic στοιχεία. Ήδη από το πρώτο album τους “Apples Οn An Orange Tree” [2008] είχαν δείξει ότι το μέλλον τους ανήκει, αφού από το σύνολο των μουσικών παραγωγών τοποθετήθηκε στα πέντε καλύτερα άλμπουμ που κυκλοφόρησαν το 2008 στην Ελλάδα, και με το δεύτερο, το “Superman’s Blues” [2010], ήρθαν να σφραγίσουν αποφασιστικά τις υποσχέσεις του ντεμπούτου τους ξεπερνώντας κάθε προηγούμενο με ένα δίσκο συγκλονιστικού εύρους, επικό και ταυτόχρονα οικείο και ενδόμυχο.

Ετοιμαστείτε να παραδοθείτε στους post rock ήχους που άλλοτε θα «χάνονται» σε παραδοσιακούς ελληνικούς και ανατολίτικους ρυθμούς και άλλοτε θα στροβιλίζονται σε μια χαοτική ηλεκτρονική θύελλα, μέσα από κομμάτια όπως “Apples On An Orange Tree”, “Superman’s Blues”, “Amplifier in my heart”, “Drop the Mask”, “Rise”, “Holy Monster”, “Pathetic”, “Bring the Sun Back”, “An Idiot’s Point of View”, “The instrument of Time”, “Masterpiece”, καθώς η συνοδεία από το light show και το οπτικό background θα εμπλούτιζουν με ακόμα μεγαλύτερη ένταση και δραματικότητα την live εμπειρία.

Μια φορά είναι αρκετή για να σε παρασύρουν!

Facebook Page 
Youtube Page 
Soundcloud Page 
Myspace Page

Δισκογραφία

"Apples on on Orange Tree" [2008] 
“Superman’s Blues” [2010] 
“This world is over, it's time for a new one” [2014] EP

 

Fool in the Box

Οι Fool in The Box είναι ένα alternative rock τρίο από την Αθήνα, με ενεργή παρουσία από το 2007. Η μπάντα σχηματίστηκε από τους Απόλλωνα Αβατάγγελο (φωνές-κιθάρες), Άγη Βουγά (μπάσο) και Γιώργο Ράδο (τύμπανα), φίλους και συνοδοιπόρους σε διάφορα μουσικά σχήματα. O ήχος του συγκροτήματος έχει ως βιωματική βάση τον rock ήχο των ‘90s, ενώ τα ακούσματα και οι επιρροές τους απλώνονται σε ολόκληρο το μουσικό φάσμα (από rock, alternative, pop μέχρι jazz, progressive κτλ). Το στιβαρό rhythm section, τα μελωδικά φωνητικά και το groove είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του ήχου τους. Η μπάντα δίνει βάση στις ζωντανές εμφανίσεις, έχει συμμετάσχει σε διάφορα φεστιβάλ και έχει ανοίξει τις συναυλίες των Oi Va Voi, Master of disguise, Solarmonkeys, The Mighty N, Friend Of Gods, κ.α.

Το κομμάτι “Decently Behaved” συμπεριλήφθηκε στο “In the junkyard Vol.3” της Spinalonga Records, ενώ με την συνεργασία της SAE International κυκλοφόρησαν το EP “Faces” τον Ιούνιο του 2014.

Το ομότιτλο LP τους "Fool In The Box" κυκλοφορεί πλέον εδώ και λίγο καιρό σε ηλεκτρονική μορφή (bandcamp, i-tunes, spotify,κ.α) αλλά και σε φυσικό προϊόν, διαθέσιμο σε συναυλίες και από τους ίδιους. 

Facebook Page 
Youtube Page 
Bandcamp Page

Δισκογραφία

Fool In The Box [2016] 
Faces [2014] EP

  • SHARE
  • TWEET