Rocking Raccoon - Τρικοτρητ;

Από τον Ιάσονα Τσιμπλάκο, 31/10/2011 @ 13:56
Αποψάρα 27

Εκ παραδρομής και μισανθρωπιάς, ξεκίνησα λανθασμένα την προηγούμενη αηδία μου με τα Χριστουγεννιάτικα, ενώ παρέλειψα άλλη μία γιορτή που προηγείται, η οποία είναι ακόμα πιο αδιάφορη και ασήμαντη: τo Halloween. Για να καταλάβεις πόσο καθυστερημένος είναι ο κόσμος, το ίδιο το Word δε με αφήνει να το γράψω με μικρό H, σε τέτοια υπόληψη το έχουν. Σήμερα είναι κιόλας, οπότε ό,τι χαζομάρα είναι να κανει απόψε ο μουσικόκοσμος δε θα σχολιαστεί ποτέ, γιατί την άλλη Δευτέρα θα 'ναι σάπια. Κρίμα. Βέβαια, δεν περιμένω τίποτα και κανέναν να ξεπεράσει τον περσινό Taylor.



Χαρά στο κουράγιο του, εγώ αν όλη μου την καριέρα την είχα βασίσει πάνω στα αποκριάτικα, το τελευταίο πράγμα που θα 'κανα ήταν να χαρώ το Halloween. Ήθος. Γελοία γιορτή όπως και να 'χει. Ιδίως αν τη ζήσεις από πρώτο χέρι και όχι από μέτρια sitcoms. Δικαιολογία για τσουλίτσες να ντύνονται τσουλίτσες χωρίς το φόβο να τις πουν τσουλίτσες. Από την άλλη, κάνεις χάζι. Win-win; Πότε ως κοινωνία θα ρίξουμε τα ταμπού; Αφού ο κόσμος θέλει σαίκσι νοσοκόμες, αγρότισσες, αστυνομικίνες και τα ρέστα, γιατί δεν αλλάζει επιτέλους η επίσημη στολή; Τότε ίσως θα αποκτήσει νοήμα και η κανονική αποκριά. Άμα δεις την πενηνταπεντάρα προϊσταμένη στον Παμμακάριστο με μίνι και απύθμενο ντεκολτέ, τότε είναι που θα γνωρίσεις τον πραγματικό τρόμο. Να δούμε όμως τι ανούσια πράγματα μας απασχόλησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Είχαμε λοιπόν τον Steven Tyler να σαβουρώνεται στο ντους. Έτσι λέει αυτός τουλάχιστον. Δε μπορώ να καταλάβω πως του μαυρίζει κάποιου το μάτι από σαβούρα. Για τα σπασμένα δόντια και μύτες και κέρατα να το καταλάβω, αλλά το μάτι; Εκτός βέβαια αν έπεσε κατευθείαν πάνω στο χεντενσόλντερς. Μυρωδιάς. Είναι παράλογο να πιστεύει κανείς πως ήταν κάπου που δεν έπρεπε να είναι, κάνοντας κάτι που δε θα 'πρεπε να κάνει, εκνευρίζοντας κάποιον που δεν θα 'πρεπε να εκνευρίζει, και τελικώς αρπάζοντας κάποιες ξώφαλτσες που έπρεπε να αρπάξει; Αυτό βέβαια θα 'ταν βούτυρο στο ψωμί του γερασμένου πλην τίμιου ροκσταρ, αλλά πλέον ως κριτής σε μία τόσο πρεστίτζους εκπομπή όπως το American Idol δεν του αρμόζει τέτοια συμπεριφόρα, οπότε ναι, Στήβεν, έπεσες στο ντους. Και σιγά, αν όντως έπεσε στο ντους, είμαι απλά για άλλη μια φορά κόπανος. Βούτυρο στο δικό μου το ψωμί. Και μια θεία μου έπεσε στο ντους στα 63 της και έσπασε τον γοφό της και δε θα ήταν εξωπραγμτικό να πω πως έφερνε λίγο στον Ταήλερ. Τέλεια στολή όμως με τέτοια φάτσα.

Για λόγους που δε θα κατανοήσω ποτέ, ο κόσμος ακόμα περιστρέφεται γύρω από τους Metallica και τον Lou Reed. Οργή λαού. Προσωπικά καμία όρεξη δεν έχω να ακούσω το δίσκο, μιας και κανείς από τους δύο δε με συγκλονίζει ιδιαίτερα, ούτε καν από περιέργεια δηλαδή. Ψέματα. Από περιέργεια άκουσα το "The View" γιατί στα Ίντερνετς τριγυρνάει ένα χαζοmeme με τον Hetfield κι ενα τραπέζι, και δε μπορούσα να το αφήσω έτσι. Όντως λοιπόν δηλώνει ο Τζέμης πως είναι ένα τραπέζι. Μου είπαν πως ήταν συνετό να εστιάσω στο γεγονός πως είστε χαζοί και πως στα αγγλικά τα παλιά είναι αναφορά στις δέκα εντολές, οι οποίες λέει γράφτηκαν πάνω σε τάβλες, tablets, tables δηλαδή. Δεν σας καταλαβαίνω όμως, τόσα μπορείτε να πείτε για το κομμάτι, το τραπεζάκι ήταν αυτό που προβλημάτισε περισσότερο; Ο Ούλριχ στο παρακάτω βίντεο για παράδειγμα είναι ιδιαίτερα γλαφυρός και τα λέει ωραία.



Ντόρος πολύς λοιπόν. Το YouTube μόνο να γυρίσεις θα δεις μπόλικα ρηβιούς και αντιδράσεις και λοιπά. Όπως θα βρεις και πολλές βερσιόν εκείνου του βιντεακίου με τον Χίτλερ που υποτιθέται αντιδρά στο Χ νέο. Να μου επιτρέψετε να αγανακτήσω εδώ λοιπόν και να πω πως είναι ένα από τα κουραστικότερα πλέον πράγματα στο Ίντερνετ. Χίλιες φορές να μου φτιάξεις ένα πενταώρο slideshow με lolcats ή να μου βάλεις σε λούπα μια κασέτα με λεσβιακά αστεία για τον Τζάστιν Μπήμπερ, παρά άλλη μια βερσιόν του βίντεο με τον Χίτλερ. Αυτά. Επίσης κωμικό βρήκα και τον αριθμό των dislikes στο επίσημο video του "The View".



Για αυτό που θα 'θελα να μιλήσω περισσότερο είναι το "Occupy τάδε" κίνημα που έχει ξεκινήσει τις τελευταίες εβδομάδες στην Αμερική, αλλά δε θα το κάνω, γιατί δεν έχω κάνει την απαραίτητη έρευνα ώστε να έχω άποψη, πρώτον γιατί η πτυχιακή είναι μια αδίστακτη τσουλάρα, και δεύτερον 'δω δε μιλάω για τα προβλήματα στο σπίτι μου, θα πιάσω τα αμερικάνικα; Τέλος πάντων, αυτό που ξέρω είναι πως όλο και περισσότεροι μουσικοί αρχίζουν και στηρίζουν το κίνημα, κυρίως βέβαια αυτοί που περιμέναμε να το κάνουν, Tom Morello και σία, και γενικώς είναι ένα όμορφο πνεύμα αλληλεγγύης, το οποίο αναβλύζει από τον αναβρασμό αυτό, και ό,τι κάνει ο Morello 'γω θα 'μαι από πίσω. Μ' αρέσει και το concept του people's microphone.



Και τελευταίο αδιάφορο πράγμα, bad lip reading. Τείνει γρήγορα να γίνει το αγαπημένο μου κανάλι στο YouTube γιατί τα παιδιά από πίσω είναι απλά ιδιοφυΐες. Σας λινκάρω λοιπόν στο πιο πρόσφατο, που είναι δικιά τους έκδοση του "You're Beautiful", αλλά κάντε μια χάρη στον εαυτό σας και δείτε και τα υπόλοιπα που έχουν κάνει, ειδικά αυτά για τις καμπάνιες του 2012.



Till next week,
-godspeed
I.T. The Rocking Raccoon

ps,

(Ο Josh Homme είναι btw.)
  • SHARE
  • TWEET