Mike Shinoda

Already Over

Warner Music (2023)
Από τον Αντώνη Μαρίνη, 10/10/2023
Μία βόλτα στο πάρκο
Πώς βαθμολογείτε το τραγούδι;

Σε μία βιομηχανία γεμάτη στριφνούς κανόνες και συχνά παράλογες απαιτήσεις, ο Mike Shinoda είναι από τις σπάνιες περιπτώσεις δημιουργών που κέρδισαν επάξια την ελευθερία τους. Μία ματιά στα εγχειρήματα του πρόσφατου παρελθόντος, σε παράθεση με τις μέρες και τα έργα των Linkin Park, αρκεί για να κάνει και τον πιο δύσπιστο να καταπιεί τη γλώσσα του.

Βλέποντας το σύμπαν τους να καταρρέει, οι περισσότεροι θα προσπαθούσαν να σκαρώσουν μία «επιστροφή». Αυτή πιθανότατα θα ήταν η πλέον λογική επιλογή από εμπορική σκοπιά. Η δύναμη μιας καλά πλασαρισμένης ιστορίας, με ή χωρίς το συνοδευτικό brand name, δε σηκώνει αμφισβήτηση. Εκείνος από την άλλη, προτίμησε να προχωρήσει μπροστά και να γυρίσει σελίδα.

Μετά από τρία χρόνια γεμάτα πειραματισμούς και συνεργασίες, το "Already Over" ακούγεται σαν επιστροφή στην απλότητα. Η μελωδία κολλάει απευθείας. Το πάνω-κάτω στα ρυθμικά δεν σπάει ούτε δευτερόλεπτο. Η κιθάρα, σύμφωνα με τον ίδιο τον Mike η ίδια από την εποχή του "What I've Done", προσθέτει κάμποσους πόντους νοσταλγίας. Με την καλή έννοια, προφανώς.

Το κατά πόσο αυτό είναι ένα απλό στιγμιότυπο από τη ζωή του ιδιοφυούς κυρίου Shinoda τη δεδομένη στιγμή, η δια της πλαγίου προειδοποίηση για μία νέα κυκλοφορία κάτω από το όνομά του, ή κάτι τελείως διαφορετικό, μένει να φανεί. Το συνοδευτικό ψηφιακό σημείωμα, με έναν υπέροχο τρόπο, αφήνει πρακτικά κάθε ενδεχόμενο ανοιχτό. Θα είμαστε εδώ, όπως πάντα.

  • SHARE
  • TWEET