Οι νικητές των Βραβείων Grammy 2022

Μεγάλοι κερδισμένοι οι Foo Fighters στον απόηχο του θανάτου του Taylor Hawkins

04/04/2022 @ 12:25

Η τελετή των 64ων Βραβείων Grammy έλαβε χώρα Στο Los Angeles την Κυριακή 3 Απριλίου, 2 μήνες μετά την αρχική προγραμματισμένη της ημερομηνία, εξαιτίας των σχετικών υγειονομικών μέτρων στα πλαίσια της αντιμετώπισης της πανδημίας.

Όσον αφορά τις βασικές κατηγορίες του θεσμού, "Album Of The Year" αναδείχθηκε το "We Are" του Jon Batiste, ενώ "Record Of The Year" το "Leave The Door Open"  των Silk Sonic, που με το ομότιτλο κομμάτι από τον δίσκο κέρδισαν και το βραβείο του Τραγουδιού της Χρονιάς.

Σχετικά με τις rock, metal και indie/alternative κατηγορίες, οι Foo Fighters αναδείχθηκαν οι μεγάλοι κερδισμένοι κατακτώντας τρία βραβεία, τα αντίστοιχα για το "Best Rock Performance" ("Making A Fire"), "Best Rock Song" ("Waiting On A War") και φυσικά του Rock Δίσκου της Χρονιάς για το "Medicine At Midnight".

Σημειώνεται πως το συγκρότημα ήταν προγραμματισμένο να εμφανιστεί ζωντανά στην εκδήλωση, κάτι που όμως δεν συνέβη αφού το σχήμα του Dave Grohl ακύρωσε όλες τις προγραμματισμένες συναυλίες του στον απόηχο του θανάτου του Taylor Hawkins.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Billie Eilish, που αν και υποψήφια σε επτά κατηγορίες δεν κέρδισε σε καμία, στην επί σκηνής απόδοση του "Happier Than Ever" εμφανίστηκε με t-shirt αφιερωμένο στον σπουδαίο ντράμερ, ο οποίος τιμήθηκε και στη σχετική In Memoriam κατηγορία του θεσμού, εν αντιθέσει με τον Joey Jordison, του οποίου η απουσία προκάλεσε αίσθηση.

Επιπρόσθετα, η Olivia Rodrigo χάρη στο επιτυχημένο "Sour" απέσπασε 3 βραβεία, αυτά για το "Best Vocal Album", "Best New Artist", και "Best Solo Performance" (για το hit "Driver's License" που απέδωσε ζωντανά και στην εκδήλωση).

Οι Dream Theater με το "The Alien" κατέκτησαν το βραβείο του "Best Metal Performance", ο Mike Shinoda και οι Deftones αυτό του "Best Remixed Recording" (για τη σύμπραξή τους στο remix του "Passenger") και το "Daddy's Home" της St. Vincent αναδείχθηκε η Alternative κυκλοφορία της Χρονιάς.

Μπορείτε να δείτε τους νικητές στις σχετικές κατηγορίες συνοπτικά παρακάτω, και αναλυτικά όλα τα βραβεία στον ακόλουθο σύνδεσμο.

Best Rock Performance
Foo Fighters / "Making a Fire"

Best Metal Performance
WINNER - Dream Theater / "The Alien"

Best Rock Song
Foo Fighters / "Waiting on a War"

Best Rock Album
Foo Fighters / "Medicine at Midnight"

Best Country Album
Chris Stapleton / "Starting Over"

Producer Of The Year, Non-Clasical
Jack Antonoff

Best Alternative Music Album
St. Vincent / "Daddy's Home"

Best Folk Album
Rhiannon Giddens & Francesco Turrisi / "They’re Calling Me Home"

Best Contemporary Blues Album
Christone "Kingfish" Ingram / "622"

Best Traditional Blues Album
Cedric Burnside / "I Be Trying"

  • SHARE
  • TWEET