Tango With Lions

A Long Walk

Inner Ear (2013)
Από τον Γιάννη Βόλκα, 08/05/2013
«Οι Tango With Lions καταφέρνουν με τον δίσκο αυτό να αποδείξουν ότι προορίζονται να προχωρήσουν την εγχώρια σκηνή αρκετά βήματα μπροστά, ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού»
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Το ντεμπούτο τους λειτούργησε ως όχημα που μετέφερε τις προσωπικές σκέψεις και ιστορίες της Κατερίνας Παπαχρήστου. Φυσικά και είχε βοήθεια καθώς και αξιόλογους συνεργάτες οι οποίοι όμως κυρίως καθοδηγήθηκαν από την ίδια ώστε να πραγματοποιηθεί το πολύ αξιόλογο "Verba Time", ένα άλμπουμ γεμάτο ακουστικές μελωδίες, εσωστρέφεια, μελαγχολία αλλά και ορισμένες πιο uptempo στιγμές. Όλα μαζί ολοκλήρωσαν το πολύχρωμο κολάζ που είχε στο μυαλό της η Kat. Κριτικές υπήρξαν μόνο θετικές και ο κόσμος το αγκάλιασε, το αγάπησε, ένοιωσε ένα μαζί του. Λογικό αφού η βασική δημιουργός παρά το ταλέντο και την πανέμορφη φωνή της παρέμεινε το «κορίτσι της διπλανής πόρτας».

Τρία χρόνια αργότερα, οι Tango With Lions είναι πλέον μια ολοκληρωμένη μπάντα με σταθερή σύνθεση, γεγονός που γίνεται άμεσα αντιληπτό από την πρώτη ακρόαση του "A Long Walk". Ο ήχος τους έχει εξελιχθεί, έχει γίνει πιο ολοκληρωμένος, και «γεμάτος», οι ενορχηστρώσεις έγιναν πιο σύνθετες, οι κιθάρες αυτή τη φορά είναι κυρίως ηλεκτρικές, το rhythm section δίνει έναν ιδιαίτερο όγκο ενώ το τρομπόνι δημιουργεί μια ακόμα πιο μελαγχολική και «βαριά» ατμόσφαιρα. Όλα τα παραπάνω δένουν απόλυτα με την φωνή της Κατερίνας που εξελίσσεται σε μια από τις κορυφαίες εγχώριες τραγουδίστριες της γενιάς της/μας.

Αν και το "A Long Walk" είναι τελείως διαφορετικό από το προηγούμενο "Verba Time", το αποτέλεσμα πάλι θυμίζει Tango With Lions, μια μίξη indie, folk και americana. Φανταστείτε τους Wovenhand αλλά με την Hope Sandoval των Mazzy Star στα φωνητικά. Ολίγη από The Walkabouts, ίσως και κάτι από Madrugada. Μεγάλες κουβέντες αλλά οι Tango With Lions καταφέρνουν με τον δίσκο αυτό να αποδείξουν ότι προορίζονται να προχωρήσουν την εγχώρια σκηνή αρκετά βήματα μπροστά ενώ ταυτόχρονα δεν έχουν να ζηλέψουν τίποτα από τις αντίστοιχες μπάντες του εξωτερικού.

Για άλλη μια φορά η Κατερίνα Παπαχρήστου άνοιξε το ημερολόγιό της, επηρεάστηκε από ότι συμβαίνει γύρω της αλλά και από τα παιχνίδια που παίζονται μέσα στο μυαλό της. Οι δρόμοι γλιστρούν και οδηγούν στο πουθενά, οι χαρταετοί πετούν μέσα σε βροχές και πυκνά σύννεφα ενώ η Kat επιθυμεί να αλλάξει τον κόσμο. Ακόμα και σε συνθέσεις με τίτλους όπως "Kite" ή "Playground" η γκρίζα ατμόσφαιρα δεν δείχνει να ξεθωριάζει. Σε αντίθεση με το "Verba Time", εδώ δεν βρέθηκε η ηλιαχτίδα φωτός που θα φέρει την λύτρωση. Αυτό κάνει το αποτέλεσμα όμως να μοιάζει ακόμα πιο ολοκληρωμένο, σφιχτοδεμένο, ενιαίο.

Δυνατή φαίνεται η φετινή χρονιά για την Inner Ear. Πολλές, σημαντικές και αξιόλογες οι κυκλοφορίες της και μέσα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Ανάμεσα σε αυτές, το "A Long Walk" δείχνει να είναι μια από τι καλύτερες δυνατές μουσικές προτάσεις. Οι Tango With Lions από την άλλη, πραγματοποιούν τον δικό τους, προσωπικό και μακρινό περίπατο και εμείς δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα καλύτερο από να τους ακολουθήσουμε βήμα προς βήμα.
  • SHARE
  • TWEET