Stormwarrior

Thunder & Steele

Massacre (2014)
Από τον Θοδωρή Μηνιάτη, 30/04/2014
Ξεσηκωτικό 80s power metal από ένα σχήμα πιστό σε καλές δουλειές
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Οι Stormwarrior κατάγονται από τη Γερμανία, μια χώρα στην οποία το heavy metal χρωστάει πάρα πολλά και, χωρίς την συνδρομή των σχημάτων που γεννήθηκαν εκεί, η εικόνα σήμερα θα ήταν τελείως διαφορετική. Είναι περιττό να αναφερθούν οι μπάντες που αποτελούν τους πρωτοπόρους στην ευρύτερη κατηγοριοποίηση του metal ήχου. Αξίζει όμως να ασχοληθούμε με όλους αυτούς που θέλουν να αναβιώσουν ή και να παρουσιάσουν από την δική τους οπτική πώς ήταν το heavy / power metal που παιζόταν εκεί πίσω στα 80s. Ένα συγκρότημα που τιμάει την κληρονομιά που έχουν αφήσει όλοι οι μεγάλοι του χώρου είναι οι Stormwarrior. Από το 1998 που ιδρύθηκαν, το μόνο που κάνουν είναι να δείχνουν μέσα από την μουσική τους πόσο αγαπάνε αλλά και υμνούν τους Running Wild, τους πρώιμους Helloween και Blind Guardian, τους Gamma Ray, τους νεότερους Iron Savior και όλα τα συναφή σχήματα. Άλλωστε μάλλον δεν είναι τυχαίο ότι ο Kai Hansen τους ανακάλυψε και ηχογράφησαν στα στούντιό του, το πρώτο τους ομώνυμο άλμπουμ, το 2002.

Φέτος δώδεκα χρόνια, τρία ακόμα full άλμπουμ, τρία EP και ένα live άλμπουμ μετά, η χρονιά τούς βρίσκει να κυκλοφορούν την πέμπτη δουλειά τους με τίτλο "Thunder & Steele". Ε, και μόνο από τον τίτλο ή και κοιτώντας το εξαιρετικό εξώφυλλο θα καταλάβει κάποιος τι θα ακούσει αν θελήσει να πατήσει το play στο στερεοφωνικό του. Οι ίδιοι για να διαλύσουν κάθε αμφιβολία έγραψαν τραγούδια που έχουν τίτλους: "Metal Avenger", "Sacred Blade", "Ironborn", "Steelcrusader", "Die By The Hammer", "Servants Of Metal" κλπ. Αν δεν καταλάβατε ακόμα τι παίζουν διαβάστε με χαρά ότι, αν αρέσκεστε να ακούτε ήχους και μελωδίες που θα σας θυμίσουν τα σχήματα του προλόγου, τότε οι Stormwarrior είναι στα γούστα σας και πρέπει να ασχοληθείτε μαζί τους! Αν δεν τους έχετε ξανακούσει, θα εκπλαγείτε πολύ γρήγορα με το τελικό αποτέλεσμα που προκύπτει από τις συνθέσεις τους.

Οι επιρροές που θα συναντήσετε από όλα τα γκρουπ που αναφέρονται παραπάνω είναι αρκετές, σε σημεία μάλιστα που να τους θυμίζουν πάρα πολύ. Είναι όμως εδώ και χρόνια γνωστό ότι η παρθενογένεση δεν υπάρχει πια. Αυτό που μας νοιάζει είναι ένα σχήμα να αποδίδει σωστά, πωρωτικά και πάνω από όλα να βαδίζει στα ιδεώδη των μαγικών λέξεων «heavy metal». Οι Stormwarrior είναι από τους λίγους «μιμητές» που το κάνουν καλά. Καταρχήν, για άλλον έναν δίσκο υπάρχει μπόλικη δύναμη και ενέργεια σε ό,τι ακούς. Αμέσως θα σου έρθει στο μυαλό, αν είσαι και λίγο μεγαλύτερος ηλικιακά, ο ηχητικός τσαμπουκάς που υπήρχε στα power metal σχήματα παλιότερα.

Ο ακροατής θα βρει κοφτά κιθαριστικά riff, solo που εναλλάσσονται συνεχώς και τραγούδια που έχουν υψηλές ταχύτητες και σε κρατάνε συνεχώς σε μια εγρήγορση. Παρ' όλα αυτά, οι ωραίες μελωδίες που υπάρχουν κάποιες φορές θα σου κολλήσουν στο μυαλό και άθελά σου θα τις σιγοτραγουδάς. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην παρασυρθείς από τον καταιγιστικό ρυθμό των συνθέσεων του άλμπουμ, θέλοντας η ακρόαση να γίνεται με συνοδεία φίλων και ζύθου. Το group, όντας και σ' αυτόν τον δίσκο σε συνθετικά κέφια, κάνει σπονδή στο παλιομοδίτικο metal, δείχνοντας μέσα από τις συνθέσεις του την απεριόριστη αγάπη του γι' αυτό, αναφερόμενο βέβαια στα είδωλα που έχει αναδείξει η πατρίδα του.

Οι Stormwarrior προσέχουν την κάθε τους κίνηση να είναι σωστή και όπως την θέλουν εκείνοι. Άλλωστε μόνο τυχαίο δεν είναι ότι έχουν κάνει πια ένα καλό όνομα στους metal κύκλους, συμμετέχοντας ήδη σε μερικά από τα μεγαλύτερα ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Ίσως και η εμπειρία που έχουν αποκτήσει από εκεί τους έχει κάνει να ξέρουν να γράφουν τραγούδια που να διασκεδάζουν τον οπαδό / ακροατή. Το μόνο σίγουρο είναι ότι αποτελούν μια από τις μεγαλύτερες ελπίδες για καλο και ποιοτικό metal. Τσεκάρετε το "Thunder & Steele" και θα περάσετε μαζί του πάρα πολλές στιγμές ηχητικής ικανοποίησης. Επενδύστε άφοβα με το volume στο maximum.
  • SHARE
  • TWEET