Rhapsody

Symphony Of Enchanted Lands Pt. 2-The Dark Secret

SPV (2004)
14/05/2005
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Εκεί που το metal συναντά τον κινηματογράφο, εκεί κάπου βρίσκονται και οι Rhapsody με το καινούριο τους album "Symphony of Enchanted Lands Pt. 2 - The Dark Secret". Οι Iταλοί αυτή τη φορά ξεπέρασαν πραγματικά τον εαυτό τους με μια καταπληκτική παραγωγή της οποίας κινητήριος μοχλός υπήρξε ο Joey Demaio (Manowar). Πραγματικά πολύ προσεγμένη δουλειά, γεγονός που γίνεται αντιληπτό ακόμα και από το artwork που την πλαισιώνει. Τα στοιχεία που συνθέτουν ένα τόσο ξεχωριστό album είναι σαφέστατα: ένας σπουδαίος ηθοποιός σε ρόλο αφηγητή όπως είναι ο Christopher Lee, η απίστευτη τσέχικη ορχήστρα με την οποία συνεργάστηκε το group και ασφαλώς το πολύ καλό concept που πραγματεύεται. Όσον αφορά στις συνθέσεις πιο συγκεκριμένα έχουμε τα εξής:

"The Dark Secret": To album επιβάλεται από την αρχή στον ακροατή με την αφήγηση του Christopher Lee. Ο νους ταξιδεύει και η ιστορία ξεκινά...

"Unholy Warcry": Ένα κλασσικό κομμάτι Rhapsοdy με την δίκαση να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Το δυνατό κομμάτι του album με το οποίο φαντάζομαι ότι θα ξεκινούν τα live τους στη επερχόμενη περιοδεία. Η καλύτερη αρχή για ένα σπουδαίο album.

"Never Forgotten Heroes": Πολύ ωραία σύνθεση του Alex Staropoli και του Luca Turili. Μια υπέροχη εισαγωγή από την ορχήστρα. Η επιθετικότητα και η δίκαση δίνουν την θέση τους στην μελωδία και την επική ατμόσφαιρα. Ο Fabio Lione (τραγουδιστής) σε πολλά σημεία γίνεται ένα με την χορωδία δίνοντας μια άλλη διάσταση στην εικόνα που έχουμε για έναν metal τραγουδιστή.

"Elgard's Green Valleys": Ήχοι που οδηγούν τον ακροατή σε τοπία βγαλμένα από βιβλία του Tolkien. Αλληλουχία ηχητική και μουσική (ντουέτο βιολιού και φλάουτου) που παραπέμπει σαφέστατα σε soundtrack.

"The Magic Of The Wizard's Dream": Η μπαλάντα διάδοχος του "Wings of Destiny". Πολύ καλή ερμηνεία από τον Fabio με ανατριχιαστικό refrain.

"Erian's Mystical Rhymes": Η αρχή του κομματιού με τον μονόλογο ενός δαίμονα και τα απίστευτα χορωδιακά σημεία δεν επιτρέπουν καμία αμφισβήτηση ότι μιλάμε για ένα metal soundtrack.

"The Last Angel's Call": Κομμάτι βγαλμένο από το "Symphony Of Enchanted Lands Pt. 1". Το μυαλό πάει στο "Emerald Sword". Πολύ μελωδικό refrain και ένα απλό αλλά πολύ ωραίο solo από τον Luca.

"Dragonland's River": Οι νότες που βγαίνουν από το φλάουτο και ο ήχος του ποταμού φέρνουν μπροστά στα μάτια μας την εικόνα του βάρδου που τραγουδά δίπλα στο νερό για τις ιστορίες ηρώων και δράκων.

"Sacred Power Of Raging Winds": Το πιο θεατρικό κομμάτι του δίσκου με τον Christopher Lee σε ενεργό ρόλο αλλά και ένα απίστευτο διάλογο με τον Fabio στο ρόλο του δαίμονα που αποφασίζει να πολεμήσει τον πατέρα του. Απίστευτη θεατρικότητα που το συγκρότημα σκοπεύει να μεταφέρει στην σκηνή.

"Guardiani": Ακουστική κιθάρα, φλάουτο και ο βάρδος παίρνει την θέση του πάλι, πλαισιωμένος από υπέροχα γυναικεία φωνητικά που ταξιδεύουν το νου. Ένα κομμάτι γραμμένο στην ιταλική γλώσσα για να μην ξεχνάμε και από πού είμαστε...

"Shadows of Death": Αν και στιχουργικά χρησιμεύει στην εξέλιξη της ιστορίας μάλλον μιλάμε για το πιο αδιάφορο κομμάτι του δίσκου αν και δεν του λείπουν τα ενδιαφέροντα στοιχεία που υπάρχουν διάχυτα σε όλο το album.

"Nightfall On The Grey Mountains": Ίσως ένα ιδανικό τέλος για ένα τέτοιο album. To κομμάτι σου δίνει την αίσθηση ότι πρόκειται για τον επίλογο ενός σπουδαίου βιβλίου, μιας σπουδαίας ταινίας.

Σε γενικές γραμμές, λοιπόν, η ταπεινή άποψη του υπογράφοντος είναι ότι το "Symphony Of Enchanted Lands Pt. 2 - The Dark Secret" αποτελεί την πιο ολοκληρωμένη δουλειά των Rhapsody, οι οποίοι μοιάζουν πιο αποφασισμένοι από ποτέ να κάνουν ένα μεγάλο βήμα ανόδου στην καριέρα τους και αυτό το album είναι το σκαλοπάτι.

  • SHARE
  • TWEET