Powerwolf

Interludium

Napalm (2023)
Από τον Σπύρο Κούκα, 31/03/2023
Μια ευπρόσδεκτη συλλογή - ιντερλούδιο, με ουσιαστικό λόγο ύπαρξης
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Μιλώντας για τους Powerwolf, πλέον ερχόμαστε αντιμέτωποι με μια πραγματικότητα που τους θέλει ένα κυρίαρχο εμπορικά σχήμα, να γεμίζει ευρωπαϊκές σκηνές και να πραγματοποιεί headline εμφανίσεις σε μεγάλα φεστιβάλ του σκληρού ήχου. Ομολογουμένως, αρκετά δίκαια, μιας και οι Γερμανοί είναι από τα πιο σκληρά εργαζόμενα σχήματα των τελευταίων χρόνων, έχοντας βρει μια συνταγή επιτυχίας που λειτουργεί συνθετικά και υποστηρίζοντας την με ένα concept που προσελκύει και τουριστικό κόσμο, το οποίο και μπορεί να αναπτυχθεί επαρκέστατα κι επί σκηνής.

Έτσι, κάθε νέα τους δισκογραφική επιστροφή αφορά όλο και περισσότερους, ακόμη κι αν αυτή είναι περιρρέουσα από ένα κάποιο ημίμετρο. Ημίμετρο, γιατί στην ουσία του το "Interludium" είναι μια εισαγωγή ενός άλμπουμ, μια παρουσίαση νέου υλικού που έγραψε η μπάντα αλλά δεν ήταν ποσοτικά ικανό να αποτελέσει από μόνο του ένα full length δίσκο. Μαζί, όμως, με σπάνια κομμάτια από τη δισκογραφία τους, αυτή η συλλογή αποκτά λόγω ύπαρξης, δίνοντας μας ακόμη ένα δείγμα των ικανοτήτων των αξιόλογων Γερμανών power metallers.

Δίχως ιδιαίτερες εκπλήξεις δημιουργικά, αλλά με το επίπεδο που διακατέχει το σύνολο της δισκογραφίας τους να βρίσκεται κι εδώ στο ύψος που έχουμε συνηθίσει, το "Interludium" αιχμαλωτίζει αρκετό από αυτό το διασκεδαστικό συναίσθημα της μουσικής τους πρότασης. Ασφαλές, συνεπές και, τελικά, οικείο, το νέο υλικό θα μπορούσε να βρίσκεται σε κάποιο από τα τελευταία άλμπουμ τους - όπως, άλλωστε, και στο μελλοντικό, επόμενο τους δίσκο - με τη συγκεκριμένη διαπίστωση να λέγεται με όλη την καλή διάθεση που μπορεί να υπάρξει.

Άλλωστε, η όλη υπόσταση και παρουσία της μπάντας έρχεται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τις απόψεις που έχουν τα μέλη της για τη μουσική δημιουργία εντός των επιταγών της όποιας μουσικής βιομηχανίας, κάτι το οποίο είναι απόλυτα θεμιτό εφόσον συμβαίνει συνειδητά και με τέτοια ποιοτική συνέπεια. Πράγματι, οι Powerwolf είναι το εμπορικό πρόσωπο του σύγχρονου power metal, αλλά είναι άκρως μεταλλικοί, με βαθιές ρίζες που βαστούν από το ίδιο το ιδίωμα και τις ιστορικές επιρροές του και με απόλυτο σεβασμό σε αυτό που μπορούν να προσφέρουν στο κοινό τους. Υπό αυτό το πρίσμα, κάθε νέα τους κυκλοφορία που πληροί τις προδιαγραφές που οι ίδιοι έχουν θέσει ως προαπαιτούμενες, θα χαιρετίζεται με το αντίστοιχο ενδιαφέρον.

  • SHARE
  • TWEET