Marriages

Salome

Sargent House (2015)
Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 17/04/2015
Η Σαλώμη απλώνει την μυστηριώδη αύρα της, μετατοπίζει τις διαθέσεις και μας ανταμείβει μ' έναν εξωτικό χορό
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Οι Marriages είναι το μουσικό όχημα της Emma, που πέρσι απολαύσαμε στον προσωπικό δίσκο της, "Some Heavy Ocean". Να θυμίσω ότι η κιθαρίστρια έχει συνεργαστεί με τους Red Sparowes στην τελευταία τους κυκλοφορία. Όσοι ακούσατε την περσινή της δουλειά, σίγουρα θα καταλάβατε τις φωνητικές και κιθαριστικές της ικανότητες. Ορίστε λοιπόν και το ντεμπούτο της μπάντας της, με την βοήθεια του Greg Burns στο μπάσο και στα πλήκτρα (επίσης των Red Sparowes) και του Andrew Clinco στα τύμπανα.

Η παρέα από το Los Angeles παρουσιάζει ένα όμορφο post-rock, το οποίο ταξιδεύει πάνω στην εύθραυστη και συνάμα άγρια φωνή της Rundle. Η δημιουργία του δίσκου έγινε παράλληλα με την προσωπική της προσπάθεια πέρσι. Επιπλέον η Emma εκείνη την περίοδο άνοιγε συναυλίες του King Buzzo των Melvins και αμέσως μετά η μπάντα περιόδευσε με τους θρυλικούς Boris. Πολυάσχολοι λοιπόν κατάφεραν να φτιάξουν εννέα συνθέσεις, που σε συνοδεύουν σε μια εναλλακτική βόλτα με ερωτική διάθεση και προοδευτικές σκέψεις. Εννέα κομμάτια γεμάτα συναίσθημα, όμορφες μελωδίες και εκπληκτική ενορχήστρωση. Μοναδικό τους γνώρισμα, το οποίο τους ξεχωρίζει κιόλας, είναι η μίξη pop και shoegaze αισθητικών, με θορυβώδεις και συντριπτικές κιθάρες. Ακούγοντας το "Skin", θα διαπιστώσεις αμέσως ότι ο ήχος τους είναι ξεχωριστός. Όσο κι αν πατάει πάνω σε εύκολες συγχορδίες, διατηρεί μια ατμόσφαιρα που ξεφεύγει από την πεπατημένη. Η Σαλώμη, λοιπόν, όπως όταν το βιβλικό πρόσωπο ζήτησε (και πήρε) το κεφάλι του Βαπτιστή στο πιάτο με αντάλλαγμα έναν αισθησιακό χορό, μαγεύει τον ακροατή επικίνδυνα.

Θολό και συννεφιασμένο σε μια δίνη ατμοσφαιρικής μουσικής από ένα συγκρότημα που ανθεί και εξελίσσεται εντυπωσιακά. Όσοι αγαπάτε την καλή μουσική θα εκτιμήσετε αυτές τις συνθέσεις. Στο ομώνυμο κομμάτι θα ακούσετε το πιο συναισθηματικό φορτισμένο τραγούδι του δίσκου. Τέχνη γεμάτη εικόνες που φτιάχνονται στον καθένα υποκειμενικά. Αλλά όσο η μουσική καταφέρνει αυτό, τότε είναι καλή. Όταν η μουσική σε ταξιδεύει μακριά από την καθημερινότητά σου, τότε είναι πολύ καλή. Και όταν η μουσική μιλάει στην ψυχή σου, τότε είναι εκπληκτική. Αν κομμάτια σαν το "Less Than" μιλήσουν και σε σένα, τότε ο δίσκος μπορεί να σε κερδίσει.

Απόλαυσε αυτό το σαγηνευτικό, νωχελικό και απελπισμένο δημιούργημα. Λεπτό με διαφορετική βαρύτητα από τα συνηθισμένα. Άκου το αγαπημένο μου "Southern Eye" και προσπάθησε να βρεις ομοιότητες με το προπέρσινο "Memorial" των Russian Circles. Κλείσε τα μάτια στο τελευταίο κομμάτι "Contender", αφυπνίσου και καθάρισε όλη την αβεβαιότητα που πιθανά σου προκάλεσαν τα τρία περίπου τέταρτα της κυκλοφορίας. Μελαγχολική ζωγραφιά.
  • SHARE
  • TWEET