Lake Of Tears

By The Black Sea

Nuclear Blast (2014)
Από τον Γιάννη Βόλκα, 05/02/2014
Ζωντανή ηχογράφηση, απαραίτητη για να ολοκληρώσει την πλούσια δισκογραφία τους
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;
Υπήρξε μια εποχή, κάπου μέσα και τέλη της δεκαετίας του '90 όπου το ατμοσφαιρικό metal έτεινε να προσελκύει ολοένα και μεγαλύτερη μερίδα των οπαδών του σκληρού ήχου και ταυτόχρονα να ελκύει νεότερους να ασχοληθούν με ένα μουσικό είδος ενδιαφέρον, πρωτότυπο αλλά και ευκολοάκουστο για τα «απαίδευτα» ώτα. Ήταν η εποχή που οι Lake Of Tears, χωρίς να αποτελούν το best selling όνομα της εποχής, κυκλοφορούσαν την μια δισκάρα μετά την άλλη. Έτσι απλά, είχαν κάτι να προσφέρουν στον καθένα. Από το «άγουρο» doom του "Greater Art" στο κορυφαίο "Headstones" και από το ψυχεδελικό "A Crimson Cosmos" στο καταπληκτικό "Forever Autumn". Εκεί που περιμέναμε το επόμενο μεγάλο τους βήμα αγωνιώντας για την μουσική κατεύθυνση που θα ακολουθήσουν, εν μία νυκτί ο Daniel Brennare ανακοίνωσε την παύση του συγκροτήματος (με το "The Neonai" να κυκλοφορεί κυρίως για να τιμήσουν το συμβόλαιό τους με την Black Mark).

Ευτυχώς η επιστροφή / επανασύνδεση δεν άργησε να έρθει για να ακολουθήσει η δεύτερη περίοδος των Lake Of Tears η οποία περιείχε μερικούς δίσκους αξιόλογους μεν, δίχως την πρωτοτυπία των προαναφερθέντων δε. Στις αρχές της περιόδου αυτής ήρθε και η πρώτη ζωντανή εμφάνισή τους στην χώρα μας όπου διαπιστώσαμε με λύπη ότι ενώ για μια μικρή ομάδα οπαδών οι Lake Of Tears αποτελούσαν ένα από τα κορυφαία ονόματα της σκηνής, για την πλειοψηφία οι Σουηδοί δεν υπήρχαν καν στον ατμοσφαρικό «χάρτη». Ο Daniel όμως δεν είχε σκοπό να τα παρατήσει ξανά και έτσι συνεχίζει ακάθεκτος για να φτάσουμε στον φετινό, πρώτο ζωντανό δίσκο των Lake Of Tears.

Το "By The Black Sea" περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο live δεκαέξι συνθέσεων ηχογραφημένο στο Βουκουρέστι τον περασμένο Σεπτέμβριο στα πλαίσια του "Metalhead Meeting" μαζί με τους Hypocrisy, Hatesphere, Taine και L.O.S.T. Στην ίδια κυκλοφορία θα βρείτε και ένα dvd με το οπτικό μέρος της βραδιάς, το making-of, μια συνέντευξη με την μπάντα καθώς και τα video clip από τα πρόσφατα "House Of The Setting Sun" και "Illwill".

Ο ήχος του δίσκου είναι αξιοπρεπής χωρίς να φτάνει εξωπραγματικά σημεία, η συμμετοχή του κόσμου ακούγεται σε ελάχιστα σημεία αφήνοντας έτσι τα κομμάτια να ακουστούν παρόμοια με τα στούντιο άλμπουμ. Ο Daniel Brennare δεν προσπάθησε ποτέ να πείσει ότι είναι ο καλύτερος τεχνικά καταρτισμένος τραγουδιστής και έτσι τα φωνητικά του ακούγονται οικεία παρά τις κάποιες παραφωνίες του. Το θετικό βρίσκεται στην επιλογή των συνθέσεων αφού εδώ έχουμε μερικά από τα καλύτερα κομμάτια των Lake Of Tears από όλη την καριέρα τους, από το ντεμπούτο "Greater Art" μέχρι το τελευταίο "Ilwill" με μοναδικό δίσκο που απουσιάζει να είναι το, έτσι και αλλιώς μέτριο, "Moons And Mushrooms". Οι κορυφαίες συνθέσεις των Lake Of Tears αντιστοιχούν στις καλύτερες στιγμές του συγκεκριμένου ζωντανά ηχογραφημένου δίσκου. Η ακλόνητη δυάδα "Boogie Bubble" / "Cosmic Weed", οι συνθέσεις από το "Headstones" ("Raven Land", "Sweetwater") και φυσικά το "So Fell Autumn Rain". Αργά και ατμοσφαιρικά οι Lake Of Tears διάλεξαν να λήξουν την συγκεκριμένη βραδιά με το πανέμορφο και ταιριαστό στην εποχή της ηχογράφησης "Forever Autumn".

Όσοι ασχολήθηκαν ή ασχολούνται ακόμα με τους Lake Of Tears, δεν περιμένουν πολλά πλέον από τους Σουηδούς. Η ζωντανή αυτή ηχογράφηση όμως ήταν απαραίτητη για να ολοκληρώσει την πλούσια δισκογραφία τους, να επαναφέρει μνήμες του παρελθόντος στους παλιότερους αλλά και να αποτελέσει ένας live οδηγός της καριέρας τους στους νεότερους.
  • SHARE
  • TWEET