Ο Daniel Brennare των Lake Of Tears για την μάχη του με την λευχαιμία και τις ψυχικές διαταραχές

Κατάθεση ψυχής από τον ηγέτη των Σουηδών

14/07/2020 @ 20:11

Με μια ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στο Facebook που κοινοποιήθηκε από την σελίδα των Lake of Tears, ο ηγέτης του συγκροτήματος Daniel Brennare μίλησε ανοιχτά για την μάχη του με την λευχαιμία και τις ψυχικές διαταραχές.

Σε συνέχεια αρχικής μακροσκελούς ανάρτησης χωρίς ξεκάθαρο περιεχόμενο, ο Brennare επανήλθε και περιέγραψε τις πολύ δύσκολες καταστάσεις που βίωσε, συμβουλεύοντας παράλληλα όσους αντιμετωπίζουν παρόμοια ζητήματα.

«Ήταν πριν από δώδεκα ή δεκατρία χρόνια (δεν θυμάμαι ή έχω επιλέξει να ξεχνώ)» αναφέρει καταρχάς και εξηγεί:

«Διαγνώστηκα με χρόνια λευχαιμία. Ναι, σχεδόν πέθανα και ναι, συμφιλιώθηκα με το θάνατο πάραυτα. Δεν ήταν εύκολο αλλά συνέβη. Αυτό οδηγεί σε πολλά σκατά με πολλούς τρόπους. Καταλαβαίνω ότι μερικοί άνθρωποι γύρω μου απλά δεν μπορούσαν να το χειριστούν. Ένα από τα πρώτα πράγματα που θυμάμαι ότι μου είπε ο γιατρός (εκτός από τις λέξεις "έχετε λευχαιμία" που δεν θα ξεχάσω ποτέ και έκαναν τον ήδη σκοτεινό κόσμο μου ακόμη πιο σκοτεινό), ήταν ότι τέτοιες ασθένειες συνήθως κάνουν τα πράγματα και τις σχέσεις ασπρόμαυρες. Είτε προχωράς με αυτό είτε δεν προχωράς, δεν υπάρχει ενδιάμεσο.»

Ο διάδοχος του προ εννέα ετών "Illwill" στην δισκογραφία των Lake Of Tears βρίσκεται στο τελικό στάδιο δημιουργίας του, θα φέρει πιθανότατα τον τίτλο "Ominous" και ανάμεσα στα θέματα που πραγματεύονται είναι η σοβαρή ασθένεια οι ψυχικές διαταραχές.

«Τα καλύτερα μαθήματα έρχονται από τα χειρότερα πράγματα» σύμφωνα με τον Brennare, ο οποίος επισημαίνει μερικά ζητήματα για όσους συνδιαλέγονται με άτομα που πάσχουν από κατάθλιψη, γνωρίζοντας προφανώς από πρώτο χέρι τις δυσκολίες.

Τους προτρέπει να πάρουν εκείνοι τις πρωτοβουλίες και να βηοθήσουν με το οτιδήποτε, να ενθαρρύνουν τους πάσχοντες, να είναι δοτικοί ειδικά όταν αυτό δεν κρίνεται εύκολο και να μην υποβαθμίζουν σε καμία περίπτωση το πρόβλημα.

Οι Lake Of Tears κυκλοφόρησαν το ντεμπούτο τους "Greater Art" το 1994 κινούμενοι σε doom/gothic metal ύφος και στα επόμενα άλμπουμ τους ενσωμάτωσαν πολλά vintage rock στοιχεία, έχοντας να παρουσιάσουν συνολικά μια τουλάχιστον αξιόλογη δισκογραφία.

  • SHARE
  • TWEET