'68

Yes, And...

Pure Noise Records (2023)
Από τον Θεοδόση Γενιτσαρίδη, 03/10/2023
Σταθερά από τις πιο διασκεδαστικές (έχω απ’ όλο το) rock μπάντες
Πώς βαθμολογείτε το δίσκο;

Το ντουέτο είναι πάλι το ίδιο. Josh Scogin και Nikko Yamada. Πριν αρχίσεις να διαβάζεις open in a new tab το βρώμικο αλλά όμορφο "With Distance Between", άστο να παίζει από πίσω και συνεχίζουμε.

Πάμε. Έρχονται ξανά με μία σταθερά. Την διασκέδαση. Δεν διαφέρουν και πολύ από το προηγούμενο "Give One Take One". Και φέτος μπορείς να εντοπίσεις πολλά μουσικά παρακλάδια στις μελωδίες, στις αλλαγές, στα κοψίματα και στα riff τους.

Αν τελείωσε το προηγούμενο κομμάτι, πήγαινε σε νέα καρτέλα με το βασανιστικό αλλά τόσο αμερικάνικα γοητευτικό "End This War"! Πήγες; Γύρισες; Πάμε παρακάτω.

Σίγουρα, οι ‘68 ενσωματώνουν κάποια στοιχεία που δικαιολογούν το μπουλόνι του punk και του noise στον τροχό του rock, αλλά τελικά είναι πιστοί και ακόλουθοι του όλου ήχου με την βασική του ιδιότητα. Όσο απλό ή τελικά μπερδεμένο μπορεί να είναι αυτό. Δεν είναι pop. Δεν είναι εύκολο. Δεν δημιουργούν κάτι αποδεκτό από τους πολλούς. Απλά γκρουβάρουν και φτιάχνουν αρκετά σκονισμένη, αντισυμβατική και εναλλακτική rock μουσική για όλα τα γούστα. Ψάξε, δεν θα στα πω ένα ένα, αλλά θα ακούσεις blues, garage μέχρι και stoner και φυσικά διάφορα παρακλάδια του hardcore. Κάνουν ένα επίτηδες σκατένιο revival σχεδόν στα πάντα. Είναι όσο καλοί θα ήταν οι The White Stripes αν ένιωθαν λίγο σαν τους Every Time I Die!

Τώρα πρέπει να ακούσεις αυτό που για μένα είναι η μπάντα. Το πιο αντιπροσωπευτικό τους κομμάτι στον φετινό δίσκο είναι σίγουρα το "The Captains Sat". Σε διπλανή καρτέλα έτσι; Μην μου φύγεις ρε. Έλα πίσω να συνεχίσουμε. Δεν έχει πολύ. Μισή ωρίτσα κρατάει όλος ο δίσκος εξ άλλου. Κάτσε. Μάλλον χαζομάρα είπα. Το καλύτερο και το πιο εξήνταοκτώ από όλα είναι το "Removed Their Hats" γιατί είναι αυτό που τα σπάει περισσότερο από κάθε άλλο.

Τα τραγούδια τους είναι έξυπνα. Οι στίχοι χιουμοριστικοί, αλλά όχι κουτοί. Το "Then Got Bored" είναι το πιο παράξενο του δίσκου. Είναι και αυτό όμως ενδιαφέρον. Τελικά; Που καταλήγουμε; Ότι δεν φτιάχνουν δισκάρες που θα μείνουν στην ιστορία. Ότι δεν εμπνέουν νέους ακολουθητές. Αλλά... Παίζουν γαμάτο rock ‘n’ roll!

Bandcamp

  • SHARE
  • TWEET