Πέθανε ο Vaughan Oliver, θρυλικός γραφίστας της 4AD records

Τα έργα του φιγουράρουν σε δίσκους των Cocteau Twins, Dead Can Dance, The Breeders και Pixies.

31/12/2019 @ 11:22

«‘Εφυγε» ο θρυλικός γραφίστας Vaughan Oliver σε ηλικία 62 ετών.

Άφησε εποχή με τα εξώφυλλα της δισκογραφικής 4AD records και θεωρήθηκε από πολλούς ένας από τους επιδραστικότερους graphic designer της γενιάς του. Την ανακοίνωση έκανε ο συνάδελφός και στενός του φίλος, Adrian Shaughnessy

Ο Vaughan Oliver υπήρξε κεντρική φιγούρα της post-punk περιόδου δημιουργίας, με ένα μοναδικό στιλ που ταυτίστηκε απόλυτα με τη μουσική των δίσκων της 4AD. 

Ο Βρετανός γραφίστας είχε έδρα το Epsom, νότια του Λονδίνου και συνεργάστηκε επί σειρά ετών με τα στούντιο 23 Envelope και v23. Και τα δύο στούντιο διατηρούσαν στενή σχέση με την δισκογραφική εταιρία 4AD μεταξύ 1982 και 1998. 

Τα έργα του Oliver φιγουράρουν σε δίσκους των Mojave 3, Lush, Cocteau Twins, Dead Can Dance, The Breeders και Pixies. Εκτός στούντιο είχε σχεδιάσει εξώφυλλα για τους David Sylvian, The Golden Palominos και Bush.

Η τέχνη του χαρακτηρίστηκε μυστηριώδης και διφορούμενη, αλλά θεωρείται πως βοήθησε πραγματικά να διαμορφώσει την αισθητική της 4AD. Ο Oliver εμπνεύστηκε από τον Σαλβαδόρ Ντάλι, τον ζωγράφο που θαύμαζε κατά τα χρόνια των σπουδών του στο κολέγιο και το πλούσιο έργο του είναι μια υποδειγματική εικαστική παρακαταθήκη που πάντρεψε με ξεχωριστό τρόπο τον ήχο θρυλικών καλλιτεχνών με την εικόνα.

  • SHARE
  • TWEET