Queens Of The Stone Age: Μετάδοση ακυκλοφόρητης συναυλίας ανήμερα της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από την επίθεση στο Bataclan

Η μπάντα δίνει τη δυνατότητα στους οπαδούς να στηρίξουν οικονομικά τους πληγέντες του τρομοκρατικού χτυπήματος

10/11/2020 @ 10:30

Την Παρασκευή, 13 Νοεμβρίου, συμπληρώνονται πέντε χρόνια από την τρομοκρατική επίθεση στο Bataclan στο Παρίσι.

Εκείνη την τραγική βραδιά, 89 άτομα έχασαν τη ζωή τους, κατά τη διάρκεια της συναυλίας των Eagles Of Death Metal στο venue.

Ο Josh Homme, ιθύνων νους των Queens Of The Stone Age, αν και μέλος των Eagles Of Death Metal, δεν είχε λάβει μέρος στη συναυλία.

Πριν λίγες μέρες όμως, ανακοίνωσε πως οι Queens Of The Stone Age, ανήμερα της επετείου της επίθεσης θα μεταδώσουν διαδικτυακά μια ακυκλοφόρητη συναυλία τους, για φιλανθρωπικό σκοπό.

Συγκεκριμένα, οι Queens Of The Stone Age επέλεξαν να δώσουν στη δημοσιότητα ένα ακουστικό σετ που έλαβε χώρα τον Σεπτέμβρη του 2018 στο Μουσείο Σύγχρονης και Κλασικής Τέχνης της Τασμανίας.

Η συναυλία περιελάμβανε έντεκα κομμάτια, μεταξύ των οποίων και διασκευές σε Dean Martin και Marty Wilde. Η μπάντα έκλεισε την συναυλία με το "In The Fade".

Ο Homme εξήγησε σχετικά:

«Η συναυλία είχε πραγματοποιηθεί αρχικά με την πρόθεση να ενισχύσουμε οικονομικά το Νοσοκομείο Παίδων στο Hobart. Μας χαροποιεί που έχουμε τη δυνατότητα να συνεισφέρουμε θετικά για δεύτερη φορά μέσω αυτής. Το 2020 είναι μια πραγματικά περίεργη χρονιά, και οι άνθρωποι σε ανάγκη χρήζουν μεγαλύτερης στήριξης από ότι ποτέ. Δωρίστε όσο μπορείτε, εάν μπορείτε».

Οι δωρεές θα μοιρασθούν μεταξύ δύο οργανισμών, το Nick Alexander Memorial Trust, καθώς και το Life In Paris, ένα φιλανθρωπικό οργανισμό που παρέχει βοήθεια στα θύματα της επίθεσης στο Παρίσι.

Ο πρόεδρος του Life In Paris, δήλωσε σχετικά με την κίνηση της μπάντας:

«Εξαιτίας του lockdown, τα θύματα και οι οικογένειές τους δεν θα μπορούν να παρευρεθούν μαζί στο Παρίσι σε εκδηλώσεις μνήμης. Αυτή η συναυλία που θα κάνει πρεμιέρα στις 13 Νοεμβρίου σημαίνει πως η κοινότητά μας θα μπορέσει να συντονισθεί ταυτόχρονα για να απολαύσει την ίδια μουσική. Είναι η μεγαλύτερη απόδειξη της σημασίας της τέχνης σε τέτοιους καιρούς».

Η συναυλία θα κάνει πρεμιέρα μέσω του καναλιού της μπάντας στο Youtube.

Δείτε επίσης:

Οι Queens Of The Stone Age ανακοινώνουν τις πρώτες τους συναυλίες σε τρία χρόνια

  • SHARE
  • TWEET