To Billboard ανακοίνωσε τον μεγαλύτερο mainstream rock καλλιτέχνη όλων των εποχών

Δείτε την πρώτη τριάδα καθώς και τα κριτήρια πίσω από τη σχετική λίστα του θεσμού

04/06/2021 @ 13:10

Το Billboard δημοσίευσε τη λίστα του με τους κορυφαίους mainstream rock καλλιτέχνες όλων των εποχών.

Στην κορυφή της, βρέθηκαν οι Shinedown, οι οποίοι ξεπέρασαν τόσο διάσημους μουσικούς του παρόντος όπως οι Disturbed, όσο και καλλιτέχνες με ιστορία ετών όπως οι Van Halen.

Η εν λόγω κατηγορία, βασίζεται στις περισσότερες αναπαραγωγές rock κομματιών από mainstream rock ραδιοφωνικούς σταθμούς των Η.Π.Α., με τους Shinedown να κατέχουν πλέον το ρεκόρ με τα περισσότερα No.1 hits στην ιστορία του θεσμού.

Συγκεκριμένα, τον Αύγουστο του 2020, ξεπέρασαν τους Three Days Grace, οι οποίοι βρίσκονται στην τρίτη θέση της κατάταξης, αφού πλέον κατέχουν 16 συνθέσεις που βρέθηκαν στην κορυφή του σχετικού chart, κατέχοντας πλέον μια περισσότερη από τους έτερους Αμερικανούς rockers.

Επιπρόσθετα, και τα 27 τραγούδια που έχουν κυκλοφορήσει ως singles οι Shinedown, έχουν βρεθεί στο top 5 της κατηγορίας, με αποτέλεσμα τα συγκεκριμένα επιτεύγματα του συγκροτήματος να το τοποθετούν στην κορυφή της σχετικής κατάταξης.

Στην δεύτερη θέση, βρίσκονται οι Godsmack με 26 συνολικά singles που έχουν σκαρφαλώσει στο Top 10, με έντεκα εκ των οποίων να έχουν βρεθει στην κορυφή.

Μιλώντας στο Billboard, o Brent Smith, frontman των Shinedown, δήλωσε:

«Ειλικρινά μιλώντας, παίρνω αυτό μας το επίτευγμα απίστευτα σοβαρά, όπως και όλοι στην μπάντα. Γνωρίζαμε, από νωρίς στην καριέρα μας, από το 2002 ή το 2003 δηλαδή, πόσο σημαντικό ήταν το ραδιόφωνο για να εξελιχθούμε.

Από την στιγμή που περιοδεύσαμε για το ντεμπούτο μας, δεν κοιτάξαμε ποτέ πίσω ξανά. Προσπαθήσαμε να είμαστε ειλικρινείς και να δίνουμε στα ραδιόφωνα όσα ήθελαν και αναζητούσαν.

Ως αντάλλαγμα, μας βοήθησαν πολύ στις αρχές. Βέβαια, οφείλεις να καταλάβεις πως τον τελευταίο λόγο έχει η ίδια η μουσική, τα τραγούδια και οι δίσκοι. Δεν μπορώ να εκφράσω με λέξεις την ευγνωμοσύνη μου».

Το πρώτο single της μπάντας που βρέθηκε στην κορυφή του Billboard ήταν το "Whatever" το 2000, ενώ το πιο πρόσφατο το "Unstoppable" του 2020.

Το συγκρότημα κυκλοφόρησε τον Μάιο του 2020 το κομμάτι "Atlas Falls", ενώ ο τελευταίος τους δίσκος ήταν το εξαιρετικό προ τριετίας "Attention Attention" .

  • SHARE
  • TWEET