Έφυγε από τη ζωή ο Steve Harwell των Smash Mouth

«Η φωνή του Steve είναι από τις πιο αναγνωρίσιμες της γενιάς του»

05/09/2023 @ 12:09

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 56 ετών ο Steve Harwell, ευρύτερα γνωστός ως ο τραγουδιστής των Smash Mouth.

Σύμφωνα με τον manager του, ο μουσικός απεβίωσε ειρηνικά στις 4 Σεπτεμβρίου στο σπίτι του.

Ο Harwell, πρόσφατα λάμβανε ιατρική φροντίδα εξαιτίας ηπατικής ανεπάρκειας, ενώ έπασχε επίσης από καρδιομυοπάθεια καθώς και από εγκεφαλοπάθεια Wernicke.

Ο τραγουδιστής ίδρυσε τους Smash Mouth το 1994, με το ντεμπούτο της μπάντας, "Fu Mush Yang" να καταφθάνει έπειτα από τρία χρόνια και να εμπεριέχει το single "Walkin' On The Sun" που σκαρφάλωσε στο νο2 του Billboard Hot 100 και στην κορυφή του Modern Rock Chart.

Στο "Astro Lounge" του 1999 η μπάντα έκανε στροφή προς περισσότερο pop μονοπάτια, με το single "All Star" που έγινε μεγάλη επιτυχία κυρίως χάρη στην συμπερίληψή του στην κλασική ταινία "Shrek" του 2001.

Ο Harwell κυκλοφόρησε επτά δίσκους με τους Smash Mouth και αποχώρησε από την μπάντα το 2021, έπειτα από μια συναυλία που τον βρήκε, στο τέλος της, υπό την επήρεια αλκοόλ, να χαιρετάει ναζιστικά. Στην ανακοίνωση της αποχώρησής του, επικαλέστηκε ζητήματα σωματικής και ψυχικής υγείας και αντικαταστάθηκε από τον Zach Goode.

Ο Robert Hayes, manager του Harwell, στο σχετικό αποχαιρετηστήριο μήνυμά του, χαρακτήρισε τη φωνή του τραγουδιστή ως «μια από τις πιο αναγνωρίσιμες της γενιάς του», με τους Smash Mouth να προσθέτουν πως «έζησε τη ζωή του στο 100%».

  • SHARE
  • TWEET