Όλες οι λεπτομέρειες για το ντεμπούτο του art pop πρότζεκτ SØMMERDUST

Με σημαντικές συμμετοχές, η νεοσύστατη μπάντα της Popi Sem. εξερευνά τις πιο προοδευτικές πτυχές της εγχώριας μουσικής σκηνής

26/02/2021 @ 12:30

Οι SØMMERDUST είναι το καινούργιο μουσικό σχήμα της πιανίστριας και singer/songwriter Popi Sem., η οποία εξερευνά με την ιδιαίτερη ματιά της την προοδευτική πτυχή της pop μουσικής, υπό ένα ονειρικό πρίσμα και την χαρακτηριστική indie rock αύρα της γυναικείας πλευράς.

Το ομώνυμο full-length ντεμπούτο των SØMMERDUST κυκλοφορεί ψηφιακά αυτήν την Παρασκευή 26/2 και τα πρώτα single απολαμβάνουν ήδη σχετικό airplay στα εγχώρια εναλλακτικά ραδιόφωνα.

FULL ALBUM STREAMING

Τον κύκλο των singles-προπομπών κλείνει το καλειδοσκοπικό "Miracle", ίσως το πιο περιπετειώδεις κομμάτι του album, το οποίο μάλιστα συνοδεύεται από σήμερα με το πρώτο επίσημο visualizer για την προώθηση του. Προηγουμένως, είχαν ήδη κυκλοφορήσει τα δύο πρώτα δείγματα: To "A Lake Of Happiness" και το "Universe" που ανέδειξε το εξώφυλλο του δίσκου, βασισμένο σε original art του Sergey Panteleev.

Το κομμάτι "Fast Forward Forest" ακούστηκε πρόσφατα στην συλλογή "Art Against Censorship" πλάι σε καλλιτέχνες όπως Art Of Simplicity, Bohemian Grove, Need, Mother Turtle, Spectral Lore, Sun Of Nothing και Yovel.

Tην παραγωγή ολόκληρου του άλμπουμ υπογράφει ο Kύριος Κ., ο οποίος συμμετέχει στους SØMMERDUST σε κιθάρα και δεύτερα φωνητικά.

Μετά την κυκλοφορία του contemporary classical "Natural" EP το 2016, το οποίο περιείχε πιανιστικές συνθέσεις επηρεασμένες από βουκολικά τοπία και ιμπρεσιονιστικά συναισθήματα, η Popi Sem. εξερευνά πια νέους τόπους με το μουσικό της όχημα ονόματι SØMMERDUST, σε μονοπάτια που λίγοι εγχώριοι καλλιτέχνες έχουν περπατήσει. Αρωγοί σε αυτήν την προσπάθεια είναι μουσικοί εγνωσμένης αξίας στην ελληνική σκηνή, μεταξύ των οποίων οι Κύριος Κ., Δημήτρης Γεωργόπουλος (Deaf Radio), Φοίβος Ανθής (Πυξ Λαξ/Κόρε. Ύδρο.), Κώστας Στεργίου (Electric Feat) κ.α.

Επειτα από την εμπειρία που έφεραν οι live εμφανίσεις της σε γνωστά Αθηναϊκα venues όπως τα Six d.o.g.s, Xοροστάσιον, Booze Cooperativa, ο νεόχτιστος ήχος των SØMMERDUST διακατέχεται από την ιδιαίτερη φωνή της Popi Sem. και διαπρέπει σε art pop απλότητα υπό το πνεύμα μουσικών όπως ο Sufjan Stevens, η Sóley, η Joanna Newsom, αλλά και οι πιο ατμοσφαιρικές στιγμές του μοντέρνου progressive rock κινήματος.

To "SØMMERDUST" κυκλοφορεί 26 Φεβρουαρίου από την Just Gazing Records.

SØMMERDUST - "SØMMERDUST"

Sommerdust - Sommerdust

Tracklist

1.Silence Of The Stars
2.Universe
3.Miracle
4.They Said (P.S.)
5.Fast Forward Forest
6.Blurry Lights
7.A Lake Of Happiness
8.This Isn’t Me (T.I.M.)
9.Know The End Of It
10.The Start Of This Flowery Road

Credits

Popi Sem.: Music/lyrics/vocals/piano/keyboards
Kos K.: Guitar/backing vocals/production/mixing
Dimitris Georgopoulos: Bass
Foivos Anthis: Drums (2,3,7)
Kostas Stergiou: Drums (4,6,8,9)
Tom Yosi: Guitar (4)
Kyriakos Petrou: Violin
Sergios Voudris: Flute/guitar/bass (8)
Panos Bothos: Mastering
Piano recordings at Diskex
Original cover art: Sergey Panteleev

Spotify
Facebook
Bandcamp

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET