Μήνυση μελών των Sex Pistols εναντίον του John Lydon

Στο επίκεντρο η επικείμενη βιογραφική σειρά του Danny Boyle για τη θρυλική μπάντα

16/07/2021 @ 10:54

Όπως έγινε γνωστό την Πέμπτη 15 Ιουλίου, οι Steve Jones και Paul Cook κατέθεσαν μήνυση εναντίον του συνοδοιπόρου τους στους Sex Pistols, John Lydon.

Αιτία της κίνησης των δύο μελών της θρυλικής punk μπάντας, ήταν η άρνηση του Lydon να παραχωρήσει τα δικαιώματα που του αναλογούν στην επικείμενη βιογραφική σειρά του Danny Boyle.

Σημειώνεται πως τον Απρίλιο, ο διάσημος frontman είχε εκφράσει έντονα τη δυσαρέσκειά του για το "Pistol", ασκώντας στην πορεία βέτο αναφορικά με την χρήση της μουσικής της μπάντας σε αυτό.

Η νομική εκπροσώπηση των Jones, του οποίου η βιογραφία "Lonely Boy: Tales From A Sex Pistol" του 2016 λειτουργεί ως η βάση του σεναρίου, και Cook, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώνει πως τόσο η πλευρά του πρώην κιθαρίστα της μπάντας, Glen Matlock, όσο και ο όμιλος που διαχειρίζεται τα πνευματικά δικαιώματα του Sid Vicious, είναι σύμφωνοι με την αξιοποίηση της μουσικής της μπάντας, ενώ ο Lydon με τη σειρά του αναφέρει πως χωρίς την έγκρισή του καμία παραχώρηση δεν μπορεί να θεωρηθεί νόμιμη.

Τα δύο μέλη της, ανενεργής πλέον, μπάντας, επικαλούνται μια συμφωνία μεταξύ των Pistols από το 1998, όπου με βάση αυτή ζητήματα εκπροσώπησης και πνευματικών δικαιωμάτων μπορούν να διευθετηθούν σύμφωνα με την αρχή της πλειοψηφίας.

Σε σχετικά νέα με την πολυαναμενόμενη παραγωγή, μπορείτε εδώ να ενημερωθείτε για το cast των ηθοποιών που θα ενσαρκώσουν το εμβληματικό συγκρότημα, καθώς και να δείτε τις πρώτες δημοσιευμένες φωτογραφίες των Sex Pistols, όπως θα ενσαρκωθούν σε αυτή.

Δείτε επίσης:

Glen Matlock: «Οι Sex Pistols θα μπορούσαν να είχαν περισσότερους δίσκους»

  • SHARE
  • TWEET