Η μουσική «Οικογενειακή Υπόθεση» Ξυλούρη σε dvd

Ακολουθείστε τώρα τα βήματα της θρυλικής μουσικής οικογένειας από την Κρήτη

31/08/2015 @ 17:28
Το ντοκιμαντέρ "A Family Affair" ("Μια Οικογενειακή Υπόθεση") παρακολουθεί τον Ψαραντώνη, τον Ψαρογιώργη και άλλα μέλη της θρυλικής οικογένειας Ξυλούρη, παρουσιάζοντας πώς τρεις γενιές μουσικών κρατούν ζωντανή τη μουσική παράδοση της Κρήτης και τη μεταφέρουν σε χιλιάδες θαυμαστές ανά τον κόσμο.

Το φιλμ που βραβεύτηκε πρόσφατα με το Βραβείο Καλύτερου Ντοκιμαντέρ της Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου, το Βραβείο Κοινού στο Los Angeles Greek Film Festival και το FIPA D’OR στο Biarritz της Γαλλίας, πλέον κυκλοφορεί σε DVD σε τέσσερις γλώσσες (ελληνικά, αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά) και περιλαμβάνει ανέκδοτο υλικό και μουσικά κομμάτια που δεν συμπεριλήφθηκαν στην αρχική του μορφή.

Το soundtrack της ταινίας περιλαμβάνει με αγαπημένα κρητικά κομμάτια σε πρωτότυπες εκτελέσεις από τον Ψαραντώνη, τον Ψαρογιώργη και την οικογένειά του καθώς και τον διάσημο Αυστραλό ντράμερ, Jim White (το ένα ήμισυ των Xylouris White).

Τα έντεκα κομμάτια, ηχογραφημένα σε Κρήτη και Αυστραλία, παρουσιάζονται σε επιμέλεια, μίξη και mastering του γνωστού μουσικού παραγωγού και συνθέτη Coti Κ. Για την ολοκλήρωση του CD και τη διάδοση της κρητικής μουσικής διεθνώς, πραγματοποιήθηκε καμπάνια ενημέρωσης και υποστήριξης crowdfunding μέσω του Κickstarter. Η καμπάνια ολοκληρώθηκε με επιτυχία στις 5 Ιανουαρίου 2015 με την στήριξη μουσικόφιλων από την Ελλάδα, την Ευρώπη, την Αυστραλία και τις ΗΠΑ.

Ιδού το tracklisting:

1.Τρία Αστρουλάκια (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης – ερμηνευτής
2.Κοντυλιές (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης, Νίκος Ξυλούρης (νεότερος)
3.Να κάτεχα που μένει ο Αετός (Ριζίτικο Παραδοσιακό) Ψαραντώνης – ερμηνευτής / λύρα, Γιώργης Ξυλούρης (λαούτο), Jim White (ντραμς)
4. Πονεμένη Καρδιά (Παραδοσιακό), Γιώργης Ξυλούρης, Λευτέρης Μαρκοδημητράκης (Βουρλάς)
5. Να ‘μουν βοσκός (Συνθέτης: Γιώργης Ξυλούρης / Στίχοι: Μήτσος Σταυρακάκης), Γιώργης Ξυλούρης - ερμηνευτής
6. A storm o chroi (παραδοσιακό Ιρλανδικό τραγούδι), Dee Hannan, Mairead Hannan, Alice Garner - ερμηνευτές
7. Ιρλανδέζικος Χορός (παραδοσιακό Ιρλανδίας), Αντώνης Ξυλούρης (νεότερος), Απολλωνία Ξυλούρη, Shelagh Ξυλούρη-Hannan, Dee Hannan, Mairead Hannan, Alice Garner, Danny Butler
8. Ένα καράβι αρμένιζε (παραδοσιακό), Απολλωνία Ξυλούρη – ερμηνεύτρια
9. Σόλο Λαούτο - Γιώργης Ξυλούρης / Αυτοσχεδιασμός
10. Αυγή τσ’ αυγής θα σηκωθώ (Παραδοσιακό) Ψαραντώνης – ερμηνευτής / λύρα, Γιώργης Ξυλούρης (λαούτο), Jim White (ντραμς)
11. Λουσακιανό κρασί (παραδοσιακό) Γιώργης Ξυλούρης, Απολλωνία Ξυλούρη, Shelagh Ξυλούρη - Hannan, Dee Hannan, Alice Garner, Danny Butler / ορχηστρικό, Γιώργης Ξυλούρης- ερμηνευτής

Παράλληλα με την κυκλοφορία του DVD, ξεκινάει και ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που απευθύνεται σε παιδιά, εφήβους και ενηλίκους στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέσα από διασκεδαστικές δραστηριότητες, όπως η σύνθεση μιας μαντινάδας, η γνωριμία με τους στίχους της «Ξαστεριάς» και η δημιουργία ενός οικογενειακού δέντρου, οι συμμετέχοντες γνωρίζουν καλύτερα τη μουσική παράδοση της Κρήτης και συνδέονται με τον ελληνικό πολιτισμό.

Δείτε εδώ το trailer.
  • SHARE
  • TWEET