Οι Rotting Christ στο Chania Rock Festival

Οι Έλληνες metallers προστίθενται στο line-up της δεύτερης μέρας του φεστιβάλ

04/12/2018 @ 12:44

Chania Rock Festival 2019

(5-6 Ιουλίου 2019, Χανιά)

Το διήμερο 5-6 Ιουλίου 2019, αναμένεται καυτό όχι μόνο εξαιτίας του καιρού, αλλά και συναυλιακά. Μετά την Tarja και τους Demons & Wizards, στο Chania Rock Festival, έχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε τους κορυφαίους Έλληνες metallers, Rotting Christ, για το Σάββατο 6 Ιουλίου!!!

Μιλάμε για το κορυφαίο διαχρονικά εγχώριο metal σχήμα, που ιδρύθηκε το 1987 και συνεχίζει αδιάλειπτα την καριέρα του διευρύνοντας τη φήμη και το fan base του, χρόνο με τον χρόνο, έχοντας παίξει περισσότερες από 1200 συναυλίες κυριολεκτικά σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του κόσμου, από τη Νότια Αμερική μέχρι και τη Μέση Ανατολή και σχεδόν σε όλα τα μεγάλα, διεθνή ευρωπαϊκά φεστιβάλ. Με 12 δίσκους στο ενεργητικό τους, πάμπολλα single/EP και το νέο τους άλμπουμ, "The Heretics", να αναμένεται με ιδιαίτερη ανυπομονησία στα μέσα του Φεβρουαρίου (και τα πρώτα reports να αναφέρουν ότι πρόκειται για μία ακόμη εξαιρετική δουλειά), οι Rotting Christ είναι βέβαιο πως θα ξεσηκώσουν το κοινό του Chania Rock Festival.

Από τους πρωτοστάτες αυτού που ονομάζουμε "Hellenic black metal", με τα "Thy Mighty Contract", "Non Serviam" και "Triarchy Of The Lost Lovers", έγιναν ένα από τα πρώτα ελληνικά σχήματα που υπέγραψαν συμβόλαιο με μεγάλη, ξένη δισκογραφική εταιρία, τη Century Media (το "Triarchy..." είχε κυκλοφορήσει απ’ αυτήν) κι αφού πειραματίστηκαν αρκετά με τον ήχο τους, μέχρι και το 2004, ήρθε το "Theogonia" που προκάλεσε... κοσμογονία. Ένα νέο είδος ξεπήδησε. Ένα είδος που είναι το σήμα-κατατεθέν των Rotting Christ, το οποίο θα περιγράφαμε ως "dark extreme metal" και το οποίο εξελίχθηκε με τα επόμενα τρία άλμπουμ, "Aealo", "Κατά Τον Δαίμονα Εαυτού" και "Rituals", κάνοντάς τους ένα από τα πιο αξιοσέβαστα ονόματα διεθνώς στον extreme metal χώρο και προσφέροντάς τους έναν τρομακτικά μεγάλο σεβασμό απ' όλη τη metal κοινότητα.

Στην Ελλάδα, κάθε εμφάνισή τους, προκαλεί ντελίριο ενθουσιασμού και το γκρουπ απολαμβάνει ένα status ανάμεσα στη «θεοποίηση» και το απόλυτο respect. Ο δε ηγέτης τους, Σάκης Τόλης, είναι αναμφισβήτητα μία από τις πιο εμβληματικές και αξιοσέβαστες φιγούρες στον ακραίο χώρο, όχι μόνο κρατώντας τις αρχές του underground αλλά και σεβόμενος απόλυτα τους οπαδούς του σχήματος.

Στις 6 Ιουλίου, είμαστε έτοιμοι να ακουστεί σε όλη την Κρήτη η κραυγή: "NON SERVIAM".

Εισιτήρια προπωλούνται ήδη online, με τιμή διημέρου για τα early bird, μόλις στα 48 ευρώ!!!

Rotting Christ - Chania Rock Festival 2019

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET