To απολίθωμα των Rotting Christ

Ερευνητές ανακάλυψαν νέο είδος ζώου και του έδωσαν το όνομα των αδερφών Τόλη

03/11/2020 @ 13:42

Τα δύο βασικά μέλη των Rotting Christ, ο Σάκης και ο Θέμης Τόλης έχουν την τιμή να δώσουν το όνομά τους σε ένα απολίθωμα. Δύο ερευνητές από το Μουσείο Φυσικής Ιστορίας του Λουξεμβούργου πρόσφατα βρήκαν ένα νέο είδος αστερία και αποφάσισαν να το ονομάσουν "Brezinacantha Tolis" τιμώντας τα αδέρφια Τόλη.

Ο frontman των Rotting Christ σχολίασε: «Είναι μια από τις μεγαλύτερες τιμές που έχω λάβει ως άτομο και μουσικός και μου δίνει δύναμη να συνεχίσω να δημιουργώ και να προσφέρω σε αυτή την άγρια εποχή».

Οι Dr. Ben Thuy και Dr. Lea Numberger, οι οποίοι έκαναν την ανακάλυψη, είπαν: «Όταν είδαμε για πρώτη φορά τον αστερία, αμέσως ξέραμε ότι ήταν κάτι συναρπαστικό. Αποδείχθηκε ότι είναι ένα νέο είδος για την επιστήμη, οπότε είχαμε το προνόμιο να το ονομάσουμε. Με την επιλογή του ονόματος, θέλαμε να συνδυάσουμε τα κοινά μας πάθη για την επιστήμη και τη μουσική, και αποφασίσαμε να τιμήσουμε μια από τις αγαπημένες μας μπάντες. Το νέο απολίθωμα ανήκει σε ένα ζώο που ζούσε σε ένα σκοτεινό, τοξικό περιβάλλον στα βάθη ενός αρχαίου ωκεανού, προσκολλημένο στα απομεινάρια των νεκρών προγόνων του. Αυτό είναι αυθεντικό black metal!».

«Δίνοντας το όνομα του Σάκη και του Θέμη στο νέο είδος θέλαμε να δείξουμε την ακαδημαϊκή μας αναγνώριση του ταλέντου και της σκληρής δουλειάς τους. Τώρα τους ανήκει ένα μικρό κομμάτι αθανασίας, επειδή τα επιστημονικά ονόματα των ειδών παραμένουν για πάντα» συνέχισαν οι δύο ερευνητές.

  • SHARE
  • TWEET