"Holy Diver" και "Don't Talk To Strangers" προορίζονταν για τους Black Sabbath

O Ronnie James Dio είχε γράψει τα κομμάτια πριν την αποχώρησή του από το σχήμα, σύμφωνα με τη χήρα του, Wendy

13/07/2022 @ 12:36

Από ότι φαίνεται το κλασικό single του Ronnie James Dio, "Holy Diver", προοριζόταν αρχικά για τους Black Sabbath!

Συγκεκριμένα, όπως αποκάλυψε η Wendy Dio σε πρόσφατη συνέντευξή της στη Full Metal Jackie, ο θρυλικός τραγουδιστής είχε γράψει το κομμάτι καθώς και το "Don't Talk To Strangers" πριν αποχωρήσει από το συγκρότημα το 1982:

«Ο Ronnie έκανε πάντα ότι ήθελε. Δεν άκουγε ποτέ τις απαιτήσεις των δισκογραφικών ή ό,τι έλεγε ο οποιοσδήποτε. Πάντα έφτιαχνε δίσκους με τον τρόπο του και ήλπιζε να ήταν πετυχημένος. Κανείς μας δεν μπορούσε όμως να αντιληφθεί πόσο μεγάλη θα ήταν η επιτυχία. Δοκιμάζαμε διάφορα τότε και είχε ήδη γράψει τα "Holy Diver" και "Don't Talk To Strangers" όσο ήταν ακόμη στους Black Sabbath, οπότε προορίζονταν για το συγκρότημα.

Όταν αποχώρησε, είχαμε κάνει συμφωνία για προσωπικό δίσκο, και απλά έβαλε μέσα σε αυτόν (σ.σ. το ντεμπούτο του "Holy Diver") αυτά τα κομμάτια, έγραψε μερικά ακόμα και το κυκλοφόρησε. Όλοι μας είχαμε εντυπωσιαστεί από την αποδοχή του και πως άντεξε το τεστ του χρόνου. Συμπληρώνει 40 χρόνια το 2023».

Υπενθυμίζεται πως εντός της χρονιάς αναμένεται και ένα ντοκιμαντέρ για τον εμβληματικό Ronnie James Dio, με την έγκριση της συζύγου του Wendy. 

  • SHARE
  • TWEET