Διαμάχη Waters και Gilmour για την επανέκδοση του "Animals"

Αναλυτικά τα όσα αναφέρει ο συνιδρυτής μπασίστας και τραγουδιστής των Pink Floyd

01/06/2021 @ 14:01

Ο Roger Waters αποκάλυψε πως η αιτία της αργοπορημένης κυκλοφορίας της remastered επανέκδοσης του "Animals" των Pink Floyd ήταν η διαφωνία του με τον David Gilmour αναφορικά με τα σχόλια που θα την συνόδευαν.

Ο μουσικός, με μια σειρά από αναρτήσεις του εξήγησε πως δόθηκε λύση στο χρόνιο κώλυμα, αφού συμφώνησε να επανακυκλοφορήσει ο κλασικός δίσκος του 1977 δίχως τις εν λόγω σημειώσεις.

Επιπρόσθετα, δημοσιοποίησε το περιεχόμενο-αιτία διαμάχης, κατηγορώντας παράλληλα τον Gilmour πως «επιθυμεί να περιορίσει την συνεισφορά του στα πεπραγμένα του θρυλικού συγκροτήματος, με τον ίδιο να επωμίζεται μεγαλύτερο μερίδιο της επιτυχίας από όσο του αναλογεί».

Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Waters αναφέρει χαρακτηριστικά πως «μιας και είμαι αποκλεισμένος από την επίσημη ιστοσελίδα των Pink Floyd με τις 30 εκατομμύρια εγγραφές, δημοσιεύω ολόκληρη την ανακοίνωση μου μέσω του rogerwaters.com».

Ο μουσικός συνέχισε σχολιάζοντας πως ο Gilmour δεν αμφισβητεί την εγκυρότητα των liner notes της επανέκδοσης, οι οποίες τοποθετούν τον Waters στο επίκεντρο της σύλληψης του project, της σύνθεσης και της καλλιτεχνικής του κατεύθυνσης, συμπεριλαμβανομένου και του εξωφύλλου, αλλά πως (ο Gilmour) επιθυμεί αυτή η ιστορία να μείνει κρυφή.

Ο Waters διευκρίνισε επίσης πως:

«Αυτό που προηγείται του σημειώματος είναι πως υφίστανται δύο νέες μείξεις του άλμπουμ "Animals" των Pink Floyd, οι οποίες παραμένουν ακυκλοφόρητες εξαιτίας της διαμάχης γύρω από τα σχόλια του Mark Blake που επρόκειτο να περιλαμβάνουν οι καινούριες εκδόσεις. Ο Gilmour είχε θέσει βέτο στην κυκλοφορία του άλμπουμ μέχρι να συμφωνήσω στην αφαίρεσή τους.

Αυτό είναι ένα μικρό μέρος της συνεχιζόμενης καμπάνιας από τους Gilmour και Polly Samson (σύζυγος του Gilmour), η οποία αποσκοπεί να αυξήσει το μερίδιο της συμμετοχής του Dave στα πεπραγμένα των Pink Floyd την περίοδο 1967-1985».

Ο Waters, πέρα από τη δημοσίευση των σημειώσεων του Blake, αποκάλυψε πως ετοιμάζει και την αυτοβιογραφία του, στην οποία θα αποκαλύπτει πληθώρα περιστάσεων κατά τις οποίες ο Gilmour έπραξε παρόμοια, σύμφωνα με αυτόν.

  • SHARE
  • TWEET