Ο Rick Wakeman διασκευάζει το "Space Oddity" μαζί με έναν …αστροναύτη

Ο κιμπορντίστας των Yes συναντά τον άνθρωπο που έπαιξε για πρώτη φορά το κομμάτι στο διάστημα

08/09/2016 @ 11:34

Μια ιδιαίτερη συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο Starmus Festival της Τενερίφης στα μέσα του καλοκαιριού. Ο Rick Wakeman, κιμπορντίστας των Yes, και ο διάσημος αστροναύτης Chris Hadfield παρουσίασαν μια διασκευή στο "Space Oddity" του David Bowie.

O Chris Austin Hadfield, είχε παίξει για πρώτη φορά το "Space Oddity" στο International Space Station το 2013, ενώ βρισκόταν σε διαστημική αποστολή. Το video που ανέβηκε στο youtube προκάλεσε αίσθηση, όπως ήταν αναμενόμενο, όντας το πρώτο μουσικό video που γυρίστηκε στο διάστημα.

Ο ίδιος ο Bowie είχε δηλώσει πως η συγκεκριμένη εκτέλεση του κομματιού είναι ίσως η πλέον συγκλονιστική που έχει γίνει.

Ο Rick Wakeman ο οποίος έπαιζε mellotron στην original version του "Space Oddity" δήλωσε για τη συνάντηση: «Είναι μεγάλη τιμή για μένα να έχω συμμετάσχει στις δυο πιο σημαντικές εκτελέσεις του τραγουδιού, στην original με τον David και στην ιδιαίτερη αυτή διασκευή που γεννήθηκε 300 μίλια μακριά από τον πλανήτη μας».

Παρ’ ότι το φετινό Starmus Festival ήταν αφιερωμένο στον μεγάλο επιστήμονα Stephen Hawking, οι διοργανωτές αποφάσισαν να αποτίσουν φόρο τιμής και στον David Bowie, έναν καλλιτέχνη που άντλησε έμπνευση από το διάστημα και την αστρονομία. Όπως αποκαλύφθηκε, οι διοργανωτές είχαν προσκαλέσει τον Bowie στο φετινό  Starmus, αλλά η πρόσκληση έφτασε την ημέρα που άφησε την τελευταία του πνοή.

Δείτε εδώ την εκτέλεση του "Space Oddity" από τον Rick Wakeman και τον αστροναύτη Chris Austin Hadfield.

  • SHARE
  • TWEET