Οι μουσικές υποψηφιότητες των Βραβείων Όσκαρ 2022

Το soundtrack του Jonny Greenwood προσφέρει στο "Power Of The Dog" μια από τις 12 υποψηφιότητές του

09/02/2022 @ 10:07

Ανακοινώθηκε η λίστα με τις υποψηφιότητες των Βραβείων Όσκαρ 2022.

Η 94η τελετή θα λάβει χώρα στις 27 Μαρτίου στο Dolby Theatre του Hollywood, ενώ ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί η παρουσία του "The Power Of The Dog" σε 12 κατηγορίες, το οποίο ακολουθούν τα "Dune" (10 υποψηφιότητες) και "Belfast" και "West Side Story" με 7 έκαστο.

Μια εξ' αυτών, είναι το βραβείο καλύτερης αυθεντικής μουσικής επένδυσης, στην οποία συμμετέχει χάρη στο soundtrack του Jonny Greenwood των Radiohead και εσχάτως των The Smile.

Ο μουσικός, στην δεύτερη υποψηφιότητά του έπειτα από την αντίστοιχη για το "Phantom Thread" του 2018, θα έχει ως ανταγωνιστές μεταξύ άλλων τους Hans Zimmer ("Dune") και Nicholas Britell ("Don't Look Up"), σε μια κατηγορία της οποίας νικητές το 2021 αναδείχθηκαν οι Trent Reznor και Atticus Ross για την επένδυση στο animation film "Soul".

Αξίζει να σημειωθεί πως στην ανάλογη κατηγορία για καλύτερο τραγούδι σε ταινία, διαγωνίζονται επίσης οι Van Morrison ("Down To Joy" - για το φιλμ "Belfast") και Billie Eilish ("No Time To Die" - για την ομότιτλη ταινία).

Μπορείτε να δείτε αναλυτικά τις σχετικές υποψηφιότητες στον ακόλουθο σύνδεσμο , ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στο σχετικό αφιέρωμα του Rocking αναφορικά με μουσικές στον κινηματογράφο για το 2021, όπου ο Greenwood εμφανίζεται για το score του στο "Spencer".

Best original score
Don’t Look Up
Dune
Encanto
Parallel Mothers
The Power of the Dog

Best original song
Be Alive (King Richard)
Dos Oruguitas (Encanto)
Down to Joy (Belfast)
No Time to Die (No Time to Die)
Somehow You Do (Four Good Days)

  • SHARE
  • TWEET