Nirvana: Ψηφίστε το καλύτερο τραγούδι του "Nevermind"

30 χρόνια από τον εμβληματικό δίσκο του grunge και των '90s

21/09/2021 @ 13:39

Το σωτήριο έτος 1991 συνδέθηκε με την έκρηξη του grunge, καθώς σε ένα διάστημα μικρότερο του ενός μηνός κυκλοφόρησαν τρία εκ των κλασικότερων άλμπουμ του ιδιώματος.

Στις 27 Αυγούστου είδε το φως της δημοσιότητας το "Ten" των Pearl Jam και μόλις τέσσερις εβδομάδες αργότερα, την ίδια μάλιστα ημέρα όσο απίστευτο και αν φαίνεται, βγαίνουν στην αγορά το "Badmotorfinger" των Soundgarden και το "Nevermind" των Nirvana.

Με τον μετέπειτα ύμνο μιας ολόκληρης γενιάς ως εναρκτήριο τραγούδι και βασικό single, αλλά και μια αξέχαστη φωτογραφία στο εξώφυλλο, η τριάδα των Kurt Cobain, Dave Grohl και Krist Novoselic έβαλε γρήγορα πλώρη για την κορυφή.

Στις αρχές του 1992, το δεύτερο άλμπουμ των Nirvana εκτόπισε το "Dangerous" του Michael Jackson από την κορυφή του Billboard και σύντομα ο μουσικός κόσμος μιλούσε για ένα παγκόσμιο φαινόμενο.

Σήμερα, 30 χρόνια μετά την κυκλοφορία του "Nevermind", ακόμη και οι φανατικότεροι τότε πολέμιοι παραδέχονται πιθανότατα ότι δεν ήταν μόνο το "Smells Like Teen Spirit", αλλά έντεκα ακόμη εξαιρετικά έως καταπληκτικά τραγούδια που συνετέλεσαν στην τεράστια επιτυχία του.

Με αυτήν την αφορμή, το Rocking σας δίνει τη δυνατότητα να ψηφίσετε και αναδείξετε τα καλύτερα του δίσκου, επιλέγοντας μέχρι δύο τραγούδια.

ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ

Ποια είναι για εσάς τα καλύτερα τραγούδια του "Nevermind";
Smells Like Teen Spirit
23.88%
Come As You Are
19.78%
Lithium
15.73%
In Bloom
7.58%
Lounge Act
6.74%
Drain You
5.79%
Something In The Way
5.17%
Territorial Pissings
4.66%
Breed
4.1%
Polly
2.92%
On Α Plain
2.25%
Stay Away
1.4%
  • SHARE
  • TWEET