Οι Nightfall επιστρέφουν στη σκηνή με μια επετειακή συναυλία

Η εμφάνισή τους στο Gagarin θα περιλαμβάνει τραγούδια από την τριαντάχρονη πορεία τους και τον τελευταίο τους δίσκο, "At Night We Prey"

08/06/2021 @ 17:31

Μετά από πάρα πολλά χρόνια live απουσίας, οι Nightfall επιστρέφουν και δίνουν ραντεβού με τους οπαδούς τους το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στη σκηνή του Gagarin, σε μια εμφάνιση που θα θυμόμαστε για καιρό. Το θρυλικό ελληνικό συγκρότημα θα δώσει ένα επετειακό show που θα περιλαμβάνει τραγούδια από τη σπουδαία τριαντάχρονη πορεία του, αλλά και το τελευταίο δισκογραφικό πόνημα του γκρουπ, "At Night We Prey".

Ξεκινώντας το μακρινό 1991 οι Nightfall, έμελλε να γίνουν το πρώτο ελληνικό metal συγκρότημα που κυκλοφόρησε άλμπουμ από εταιρεία του εξωτερικού, βγάζοντας το ντεμπούτο τους, "Parade Into Centuries" από τη γαλλική Holy Records. Ακολούθησαν το "Macabre Sunsets", το "Εons Aura" EP και το συγκλονιστικό "Αthenian Echoes" που μετέτρεψαν τους Nightfall σε μια από τις πιο ενδιαφέρουσες underground metal μπάντες του σκοτεινού extreme ήχου.

Η μουσική τους έβριθε πάντοτε πειραματισμών, εθιστικών μελωδιών, στοιχειωτικών growls και σαρδόνιων στίχων που οδήγησαν στο "Lesbian Show", που θεωρείται μέχρι και σήμερα ένας από τους πιο επιδραστικούς και επιτυχημένους δίσκους που κυκλοφόρησαν από metal group στη χώρα μας. Ακολούθησε το "Electronegative" EP και το βαθιά υποτιμημένο Diva, που δικαίωσε ο χρόνος, χάρη στα εξαιρετικά τραγούδια του. To 2001 οι Nightfall γράψανε ακόμη μια φορά το όνομά τους με χρυσά γράμμα στη βίβλο του ελληνικού σκληρού ήχου, καθώς εμφανίστηκαν στο Wacken, σε ένα show που ακόμη μνημονεύεται.

Μετά από ένα διάλλειμα απραξίας ήρθαν τα "Ι Am Jesus" και "Lyssa" που συγκέντρωσαν πολύ καλά reviews τόσο από κοινό όσο κι από κριτικούς. Έπειτα ακολούθησε ακόμη ένα διάλειμμα, μέχρι το συγκρότημα να υπογράψει με την ιστορική Metal Blade προκειμένου να κυκλοφορήσει τα "Astron Black and the Thirty Tyrants" και "Cassiopeia".

Το συγκρότημα είχε μπει στον πάγο για καιρό κι επανήλθε φέτος σκορπώντας ρίγη συγκίνησης στους fans με το καλύτερο line-up ίσως της ιστορίας τους κι έναν δίσκο που σκαρφαλώνει άνετα στα υψηλότερα σκαλοπάτια των καλύτερων metal κυκλοφοριών της χρονιάς μέχρι τώρα. Βουτώντας στο "Athenian Echoes" παρελθόν των Nightfall το συγκρότημα μιλά για τη μάχη του mainman της μπάντας Ευθύμη Καραδήμα με την κατάθλιψη με εξαιρετικούς στίχους, ανελέητο drumming και μελαγχολικά κιθαριστικά μέρη.

Oι Nightfall το Σάββατο 13 Νοεμβρίου στο Gagarin μας επιφυλάσσουν τη συναυλιακή επιστροφή της χρονιάς, με τους Ευθύμη Καραδήμα (φωνητικά), Μιχάλη Γαλιάτσο (κιθάρες), Κώστα Κυριακόπουλο (κιθάρες), Φώτη Bernardo (ντραμς) και Βασιλική Μπιζά (μπάσο) να δίνουν το έναυσμα για ένα εορταστικό live που οι αναρίθμητοι φίλοι του γκρουπ, περίμεναν πολλά χρόνια. Be there!

Nightfall Gagarin

Πληροφορίες

Έναρξη προπώλησης την Πέμπτη 10/6/21
Εισιτήρια γενικής εισόδου 13 ευρώ

Σημεία Προπώλησης
highpriority.gr
ticketmaster.gr
Τηλεφωνικό Kέντρο Ticketmaster 210 893 8111
Δίκτυο καταστημάτων Public

* Για αγορές μέσω internet, call center και Public υπάρχει επιβάρυνση 10% στην τιμή του εισιτηρίου

Φυσικό σημείο προπώλησης

Metal Era
Εμμανουήλ Μπενάκη 22, Αθήνα
Τηλέφωνο: 2103304133
Ωράριο λειτουργίας:
Δευτέρα, Τετάρτη, Σάββατο: 09:30-15:30
Τρίτη, Πέμπτη, Παρασκευή: 09:30-20:00

Follow Nightfall
nightfallofficial.com
facebook.com/nightfallbandofficial
nightfall-cult.bandcamp.com
nightfallofficial.bandcamp.com
instagram.com/nightfallband

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET