Νεκρός ο Martin Eric Ain των Celtic Frost

«Έφυγε» στα 50 του ο μπασίστας της επιδραστικής μπάντας του extreme metal

22/10/2017 @ 15:30

O Martin Stricker, γνωστός σε όλους ως Martin Eric Ain, μπασίστας των Celtic Frost, πέθανε σε ηλικία 50 ετών. Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για καρδιακή προσβολή, χωρίς ωστόσο να υπάρχει τίποτα επίσημο.

Ο Thomas Gabriel Fischer, που έπαιξε μαζί τους στους Hellhammer και βέβαια στους Celtic Frost, δήλωσε βαθιά επηρεασμένος από το χαμό του. «H σχέση μας ήταν σίγουρα περίπλοκη και με εμπόδια αλλά οι ζωές μας ήρθαν πάρα πολύ κοντά από την πρώτη στιγμή που συναντηθήκαμε το 1982».

Ο Ελβετός μουσικός και στενός φίλος του Jan Graber, μίλησε σε ελβετικά Μέσα και είπε πως υπέστη καρδιακό ενώ ήταν σε τραμ. Δηλώνει πως ήταν ξαφνικό, καθώς δεν είχε προβλήματα υγείας -τον συνάντησε πριν δύο εβδομάδες- απλά ήταν λίγο υπέρβαρος.

Ο Martin Eric Ain γεννήθηκε στις ΗΠΑ και το 1984 έγινε μέλος της ελβετικής μπάντας έως και το τέλος τους το 2008. «Οι Celtic Frost ανέκαθεν υπήρξαν μια κατηγορία μόνοι τους, ένα από τα σημαντικότερα και καθοριστικότερα συγκροτήματα στην ιστορία της metal μουσικής. Χωρίς αυτούς πολλά θα ήταν διαφορετικά» γράφαμε στο αφιέρωμα για τις 50 σημαντικότερες μπάντες του black metal.

  • SHARE
  • TWEET