Οι prog-rockers Mother Of Millions παρουσιάζουν live τον επερχόμενο δίσκο τους, "Artifacts"

Την συναυλία στο Gagarin 205 ανοίγουν οι Playgrounded

24/01/2019 @ 09:25

Οι Mother Of Millions αναμένεται να παρουσιάσουν live τον επερχόμενο δίσκο τους, "Artifacts", στο Gagarin 205, το Σάββατο 23 Μαρτίου 2019. Την συναυλία θα ανοίξουν οι Playgrounded.

Η μπάντα κυκλοφόρησε το πρώτο της άλμπουμ “Human” το 2014.

Το Νοέμβριο του 2017 το σχήμα κυκλοφόρησε τον δεύτερο του δίσκο, “Sigma”, μέσω της Σουηδικής ViciSolum Records που κατάφερε να αποσπάσει τις θετικότερες κριτικές από το κοινό και τον παγκόσμιο μουσικό τύπο. Ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του "Sigma", ανακοινώνουν την κυκλοφορία του τρίτου τους δίσκου με τίτλο “Artifacts”.

Στο πλαίσιο της κυκλοφορίας του "Sigma", ακολούθησαν ενδεικτικά, ένα sold-out headline show στην Αθήνα, εμφανίσεις στο πλευρό των Textures στην τελευταία Ευρωπαϊκή τους περιοδεία, support shows με τους For All We Know του Ruud Jolie (Within Temptation) στην Ολλανδία, ενώ η μπάντα έχει μοιραστεί τη σκηνή με καλλιτέχνες που πρωτοστατούν στο prog ιδίωμα, όπως οι Pain of Salvation, ο Devin Townsend, οι Leprous, οι Oceans Οf Slumber, κα.

Το τρίτο άλμπουμ των Mother of Millions, “Artifacts”, λέει μια ιστορία για ιδέες και συναισθήματα ως αντικείμενα με τελετουργική αξία. Το "Artifacts" θα κυκλοφορήσει 22 Μαρτίου του 2019 από την ViciSolum Records.

Ο ήχος των Mother Of Millions μπορεί να περιγραφεί ως εξίσου ογκώδης, όσο κινηματογραφικός. Έντονα ηχοτοπία που διαπνέονται από περίπλοκους ρυθμούς, prog-rock αισθητική και folk αναφορές.


Οι Playgrounded επιστρέφουν στην Ελλάδα ένα χρόνο μετά την κυκλοφορία του “In Time With Gravity” και μετά από μία σειρά εμφανίσεων με αποκορύφωμα το κλείσιμο της συναυλίας των Nine Inch Nails στο Amsterdam.

Mε το δεύτερο δίσκο τους αντικρύζουν το heavy rock μέσα από τη ριζοσπαστική ματιά της ηλεκτρονικής σύνθεσης και επιχειρούν ένα νέο βήμα στο δρόμο του progressive ήχου, όπου ηλεκτρικά και ηλεκτρονικά θέματα έλκονται από υπνωτικά ambient grooves και heavy εγκεφαλικά riffs.

Μετά την κυκλοφορία του ντεμπούτου τους "Athens" (2013) και έχοντας περιοδεύσει σε Ελλάδα, Ιταλία και Ολλανδία και αφου μοιράστηκαν τη σκηνή με ονόματα όπως οι Anathema, οι Riverside και οι Antimatter μετέφεραν την έδρα τους από την Αθήνα στο Rotterdam με στόχο να αφοσιωθούν στην σύνθεση και την παραγωγή του “In Time With Gravity”.

Με τις θεματικές και τον ήχο του να ποικίλλουν από την Αθήνα της κρίσης μέχρι το βιομηχανικό Rotterdam και τα υπαρξιακά ερωτήματα του “Ξένου” του A.Camus. ο δίσκος ηχογραφήθηκε στην Kristiansand της Νορβηγίας με τον C.A.Cederberg (Anathema, In the Woods etc.) στο ρόλο του producer, ενώ κυκλοφόρησε τον Οκτώβριο του 2017 από την Ολλανδική FREIA Music.

  • SHARE
  • TWEET