Michael Schenker: «Ο αδερφός μου, o κλέφτης...»

Ο «πόλεμος των Schenker» συνεχίζεται...

23/01/2018 @ 12:29

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο πρώην κιθαρίστας UFO και Scorpions, Michael Schenker, «έθαψε» για ακόμη μια φορά τον αδερφό του Rudolf.

«Ο αδερφός μου είναι ένας κλέφτης. Απλά κρατάω αποστάσεις και δεν τον εμπιστεύομαι, καθώς πάντα αντέγραφε τις καλές μου ιδέες. Κόπιαρε ακόμα και το στυλ μου. Ντρέπομαι για λογαριασμό του».

Η διάθεσή του άλλαξε όταν αναφέρθηκε στον τραγουδιστή των Scorpions, Klaus Meine:

«Ο Klaus έχει αγνή ψυχή. Είναι, στην πραγματικότητα, ο μόνος καλλιτέχνης της μπάντας. Ποιοι είναι όμως οι Scorpions; Είναι ένα συγκρότημα με διαφορετικές εποχές και ξεχωριστά θεμέλια. Αυτός είναι και ο λόγος που παραμένουν μεγάλο όνομα. Το πιο σημαντικό, βέβαια, ήταν πως εγώ ήμουν ο πρώτος κιθαρίστας και τραγουδιστής ο εκπληκτικός Klaus Meine. Ήμουν μόλις 15 χρονών και με θεωρούσαν παιδί-θαύμα».

Για την συνεργασία του με τους Σκορπιούς:

«Η ιστορία για το "Lovedrive" που κυκλοφόρησαν στο deluxe box του 2015 είναι εντελώς ψεύτικη. Είχα συμβόλαιο για το εν λόγω άλμπουμ, σαν έκτο μέλος του συγκροτήματος. Έπρεπε να υπάρχει φωτογραφία μου. Θα έπρεπε, επίσης, να αναφέρουν πως εγώ έγραψα την εισαγωγή του "Holiday". Δημιουργεί όλη την ατμόσφαιρα του τραγουδιού».

Και επιστρέφοντας στα «οικογενειακά», ο Michael συνοψίζει:

«Βασικά ο Rudolf πάντα προσπαθούσε να μου μοιάσει. Απλά εμένα με ενδιέφερε το καλλιτεχνικό κομμάτι και γι’ αυτό το λόγο αποχώρησα χωρίς να κοιτάξω ξανά πίσω. Μέχρι τη στιγμή που η αδερφή μου μου ανέφερε την ιστορία με το "Lovedrive". O Michael Schenker ποτέ δεν ενδιαφέρθηκε για την φήμη. Ο Michael Schenker ήθελε πάντα να περνά όμορφα παίζοντας μουσική. Από την άλλη πλευρά, ο Rudolf Schenker ήταν πάντα ένας κλέφτης που αντέγραφε τον αδερφό του παίρνοντας τα credits της τραγουδοποιΐας του».

  • SHARE
  • TWEET