Hammett: «Έχω πάνω από 600 ιδέες για τον νέο δίσκο των Metallica»

Ίσως ήρθε η ώρα για τον διάδοχο του "Hardwired... To Self-Destruct"

31/08/2020 @ 11:01

Ο κιθαρίστας των Metallica, Kirk Hammett, σε πρόσφατη συνέντευξή του ανέφερε ότι η μπάντα έχει ήδη συζητήσει σχετικά με τον διάδοχο του "Hardwired… To Self-Destruct" ενώ βρίσκονταν σε καραντίνα. «Αξιοποίησα όλο αυτόν τον χρόνο για να σκεφτώ τις μουσικές μου ιδέες. Τα τελευταία τρία ή τέσσερα χρόνια, έχω πάνω από 600 ιδέες. Έχουμε αρχίσει και συζητάμε για τη δημιουργία νέου υλικού και ανταλλάσσουμε ιδέες».

«Υπάρχουν πολλά που μπορούμε να κάνουμε από απόσταση, αλλά νομίζω πραγματικά ότι χρειαζόμαστε να είμαστε όλοι στο ίδιο δωμάτιο για να βγάλουμε πάρα πολύ καλά τραγούδια και μουσική. Η μαγεία συμβαίνει όταν είμαστε στο ίδιο δωμάτιο, αναπνέουμε τον ίδιο αέρα, αν και αυτό μπορεί να είναι θανατηφόρο» συνέχισε.

Στο παρελθόν ο Hammett είχε χάσει το iPhone του στο οποίο είχε εκατοντάδες riff, στο οποίο ενδεχομένως να οφειλείται το ότι δεν αναφέρεται ως δημιουργός κανενός εκ των συνθέσεων του "Hardwired…To Self-Destruct".

Επιπλέον, ο frontman των Metallica, James Hetfield, επιβεβαιώνει ότι η μπάντα βρίσκεται σε διαδικασία σύνθεσης. «Είμαστε στον δρόμο συνέχεια. Για μας είτε θα βρίσκεσαι στο δρόμο είτε θα γράφεις. Και προφανώς δεν βρισκόμαστε σε περιοδεία, οπότε έχω γράψει ήδη αρκετό νέο υλικό».

Ο Hetfield μίλησε και για θετικά πράγματα που προέκυψαν στη ζωή του λόγω της πανδημίας. «Ξέρω ότι η πανδημία έχει πλήξει αρκετό κόσμο, αλλά νομίζω ότι μου έδωσε την ευκαιρία να χτίσω τους δεσμούς μου με φίλους εδώ στο Colorado. Κάνω πράγματα στην ύπαιθρο, διοργανώνω μπάρμπεκιου, φτιάχνω σπίτια για πουλιά. Απολαμβάνω τη φύση λίγο περισσότερο και τη ζωή όπως είναι τώρα».

Πρόσφατα, οι Metallica κατέγραψαν μια εμφάνισή τους στο οινοποιείο Gundlach Bundschu, χωρίς κοινό, την οποία και προορίζουν για τη σειρά "Encore Drive-In Nights", η οποία θα προβληθεί σε επιλεγμένα drive-in στις Η.Π.Α. και τον Καναδά με το παρακάτω setlist:

01. Hardwired
02. For Whom The Bell Tolls
03. Fuel
04. Seek & Destroy
05. Creeping Death
06. One
07. Now That We're Dead
08. Sad But True
09. Moth Into Flame
10. The Unforgiven
11. Wherever I May Roam
12. Fade To Black
13. Master Of Puppets
14. Battery
15. Nothing Else Matters
16. Enter Sandman

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε την κριτική για το "Hardwired... To Self-Destruct", καθώς και για τη δεύτερη συνεργασία τους με τη Συμφωνική Ορχήστρα του San Francisco στο "S&M 2". 

  • SHARE
  • TWEET