Lars Ulrich: «Σκεπτόμασταν να ηχογραφήσουμε ξανά με τον Lou Reed μετά το "Lulu"»

O ντράμερ των Metallica μίλησε για την συνεργασία της μπάντας με τον σπουδαίο καλλιτέχνη

27/08/2020 @ 11:30

Σε πρόσφατη συνέντευξή του στο NME, ο ντράμερ και ιθύνων νους των Metallica, Lars Ulrich, αναφέρθηκε στη σχέση της μπάντας με τον Lou Reed, καθώς και τη συνεργασία τους.

Το αποτέλεσμα της σύμπραξης των μουσικών, ήταν το περίφημο άλμπουμ "Lulu", που κυκλοφόρησε το 2011.

Συγκεκριμένα, σχολιάζοντας αυτό το κεφάλαιο της ιστορίας της μπάντας, ο Ulrich δήλωσε:

«Ο Lou είχε αυτή την ιδέα πολύ καιρό, και όταν παίξαμε μαζί το 2009 στο Rock And Roll Hall Of Fame, θεώρησε πως βρήκε την κατάλληλη μπάντα για να υλοποιήσει το όραμά του. Συζητήσαμε λοιπόν το  ενδεχόμενο εκτεταμένης συνεργασίας, να συνεχίζαμε να ηχογραφούμε μαζί. Νιώσαμε πως επικοινωνούμε τόσο καλά, ήμασταν συνδεδεμένοι και μείναμε σε επαφή μέχρι το πρόωρο τέλος του. Δεν υπάρχει τίποτα που δεν θα έκανα για αυτό τον άνθρωπο.

Θα έπαιζα με τον Lou, οπουδήποτε, οποιαδήποτε στιγμή, και το ήξερε. Είχαμε σκεφτεί το ενδεχόμενο να συνεχίζαμε τη συνεργασία μας

Σχολιάζοντας την διαδικασία της ηχογράφησης του "Lulu", o Ulrich αποκάλυψε πως:

«Ο Lou πίστευε με πάθος σε αυτό που έκανε. Αμέτρητοι καλλιτέχνες της εποχής του είχαν εξαπατηθεί και ταλαιπωρηθεί με κάθε δυνατό τρόπο από την μουσική βιομηχανία όταν ήταν νέοι.

'Εχουν λοιπόν μια προστατευτική ασπίδα με αποτέλεσμα, αν προκληθούν, η πρώτη τους αντίδραση ήταν να θέλουν να παλέψουν για το δίκιο τους. Μια φορά, προκάλεσε και εμένα σε καβγά στο πάρκινγκ όπου ηχογραφούσαμε. Ήταν ένα μεμονωμένο περιστατικό. Είχαμε ένα εξαιρετικό καλοκαίρι, δεν θα άλλαζα ούτε nanosecond από την όλη διαδικασία, την ηχογράφηση, την προώθηση, τις εμφανίσεις μας, τον αγαπώ ειλικρινά.

Διαθέτουμε διαφορετικές νοοτροπίες. Οι Metallica, τείνουμε να υπεραναλύουμε τα πράγματα, ενώ αυτός έπαιρνε τις αποφάσεις αυθόρμητα, κάτι που ενώ το θαυμάζαμε, συχνά μας προβλημάτιζε, οπότε αυτός ήθελε να το λύσουμε έτσι!»

Υπενθυμίζουμε πως η δεύτερη σύμπραξη των Metallica με την Συμφωνική Ορχήστρα του San Fransisco, "S&M2" αναμένεται να κυκλοφορήσει στις 28 Αυγούστου.

Εδώ μπορείτε να διαβάσετε την ανταπόκριση του Rocking.gr από την κινηματογραφική του προβολή, ενώ εδώ μπορείτε να ανατρέξετε στην παρουσίαση του live άλμπουμ.

Στις ηλεκτρονικές σελίδες του Rocking.gr, μπορείτε επίσης να ανατρέξετε σε έναν οδηγό δισκογραφίας του Lou Reed.

  • SHARE
  • TWEET