Σύμπραξη Massive Attack, Fontaines D.C. και Young Fathers για τη στήριξη της Παλαιστίνης

Τα έσοδα του ολοκαίνουριου EP θα ενισχύσουν τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη

22/12/2023 @ 14:09

Οι Massive Attack, Fontaines D.C. και Young Fathers συνεργάζονται σε μια ειδική κυκλοφορία.

Πρόκειται για ένα συλλεκτικό δωδεκάιντσο EP ονόματι "Ceasefire", που δημιουργήθηκε με σκοπό την έμπρακτη στήριξη προς το λαό της Παλαιστίνης, εν μέσω του πολέμου με το Ισραήλ και που θα κυκλοφορήσει την 1η Μαρτίου 2024.

Συγκεκριμένα, τα έσοδα της κυκλοφορίας του βινυλίου, που μπορείτε να προπαραγγείλετε εδώ, θα διατεθούν στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα που δραστηριοποιούνται σε Λωρίδα της Γάζας και Δυτική Όχθη.

Οι Fontaines D.C., δήλωσαν σχετικά πως ζητούν με αυτή την κίνηση μια οριστική παύση της βίαιης εισβολής του Ισραήλ στην Παλαιστίνη, ενώ ο Robert Del Naja των Massive Attack, που σχεδίασε και το εξώφυλλο, ανέφερε πως η κυκλοφορία είναι φόρος τιμής στους γιατρούς που δίνουν τη ζωή τους εν μέσω των βομβαρδισμών, εκφράζοντας με τη σειρά του την αλληλεγγύη του στον Παλαιστινιακό λαό.

Υπενθυμίζεται πως μες το 2023 ο frontman των Fontaines D.C., Grian Chatten κυκλοφόρησε το προσωπικό του ντεμπούτο, "Chaos For The Fly", οι Young Fathers το "Heavy Heavy", ενώ πριν λίγες εβδομάδες ανακοινώθηκε η συναυλιακή επιστροφή των Massive Attack στη χώρα μας στα πλαίσια του Release Athens 2024.

  • SHARE
  • TWEET