O Ihsahn σχολιάζει τους δίσκους που επηρέασαν τη μουσική του πορεία

Ο Νορβηγός μουσικός μιλάει για τα "Master Of Puppets" και "Seventh Son Of A Seventh Son"

09/10/2020 @ 12:41

Σε πρόσφατη συνέντευξή του ο Ihsahn μίλησε για τους δίσκους που είχαν μεγάλη επίδραση στη μουσική του πορεία.

Σχολιάζοντας το κλασικό "Master Of Puppets" των Metallica, ο Νορβηγός μουσικός είπε: «Είναι ένα σημείο αναφοράς, φυσικά. Αλλά ήρθα σε επαφή με αυτό στα τυφλά. Ένας ξάδερφος μου το είχε γράψει σε κασέτα. Έγραφε απλά "Metallica - Master Of Puppets". Δεν είχαμε ίντερνετ ή περιοδικά - δεν είχα δει ποτέ φωτογραφία των Metallica, δεν είδα το εξώφυλλο. Είχα απλά τη μουσική, και ήταν κάτι που δεν είχα ξανα ακούσει. Το άκουγα ξανά και ξανά, σε σημείο που όταν άκουσα πάλι μερικά κομμάτια αργότερα στη ζωή μου, μου έρχονταν μυρωδιές από τότε. Πέρασα από το παραδοσιακό heavy metal σε αυτό. Εκείνη την περίοδο, γύρω στα 13, ξεκίνησα να παίζω σε μια μπάντα με τον Samoth (μετέπειτα κιθαρίστα των Emperor)».

Σχετικά με το "Seventh Son of a Seventh Son" των Iron Maiden, o Ihsahn είπε: «Ο πατέρας μου με πήγε να δούμε τους Iron Maiden στην περιοδεία "Seventh Tour of a Seventh Tour" όταν ήμουν 13. Έπαιζα κιθάρα από τα 10 μου, για πλάκα, αλλά όταν ο Bruce Dickinson πήδηξε στη σκηνή με τις φωτιές να ανάβουν, τραγουδώντας "I am he", από τότε αποφάσισα να μην έχω plan b για τη ζωή μου. Το "Seventh Son Of A Seventh Son" ήταν ένα σημαντικό σημείο καμπής για μένα. Διεύρυνε ό,τι ήξερα για την κιθάρα - μέχρι σήμερα, γράφω πάντα για διπλές κιθάρεςΚαι με πολλούς τρόπους, είναι ένα σχέδιο για μένα για το πως ένας δίσκος πρέπει να είναι, σχετικά με το πως παλινδρομεί, με ένα μεγάλο επικό τραγούδι».

«Θυμάμαι στην αρχή της black metal σκηνής, με τους εμπρησμούς εκκλησιών και όλα αυτά, ο Nickο McBrain ρωτήθηκε σε συνέντευξη τι πιστεύει για τους τρελούς Νορβηγούς και απάντησε ότι είμαστε ένα μάτσο μαλάκες ή κάτι τέτοιο. Σκέφτηκα τότε "Ουάου, ο Nicko McBrain ξέρει ποιοί είμαστε. Είχα την ευκαιρία να του σφίξω το χέρι μια φορά σε μια βράβευση, αλλά δεν του είπα ποιος είμαι» σχολίασε για την πρώτη του συνάντηση με τον ντράμερ των Iron Maiden.

Ο Ihsahn κυκλοφόρησε δύο EP μέσα στο 2020, το "Telemark" και το "Pharos", ενώ τελευταίος full length δίσκος του βγήκε το 2018 με τίτλο "Amr". Πριν ένα χρόνο, μάλιστα, είχε περάσει και από την Αθήνα για συναυλία

  • SHARE
  • TWEET