Έφυγε από τη ζωή ο Gordon Haskell, πρώην τραγουδιστής και μπασίστας των King Crimson

Η καλλιτεχνική του πορεία είχε διάρκεια άνω των πέντε δεκαετιών

19/10/2020 @ 10:27

Όπως έγινε γνωστό μέσω ανάρτησης στο Facebook, έφυγε από την ζωή ο Gordon Haskell, πρώην τραγουδιστής και μπασίστας των King Crimson, σε ηλικία 74 ετών.

Ο Haskell, υπήρξε μέλος των King Crimson στις αρχές της δεκαετίας του '70, όταν ο παιδικός του φίλος Robert Fripp του ζήτησε να γίνει μέλος της ιστορικής μπάντας, έπειτα από την αποχώρηση του Greg Lake.

Η θητεία του στους King Crimson έληξε άδοξα τον Σεπτέμβριο του 1970, έπειτα από την αποχώρησή του από την μπάντα εξαιτίας καλλιτεχνικών διαφορών.

Ο Haskell τραγούδησε στο "Cadence And Cascade" από το άλμπουμ "In The Wake Of Poseidon" (1970) αναλαμβάνοντας εξ' ΄ολοκλήρου το μπάσο και τα φωνητικά στον διάδοχό του, "Lizard" (1970).

Ο καλλιτέχνης υπήρξε μέλος της προ-King Crimson μπάντας του Fripp, League Of Gentlemen, καθώς και του ψυχεδελικού γκρουπ Fleur De Lys, ενώ λειτουργούσε και ως session μουσικός για λογαριασμό της Atlantic Records. Κυκλοφόρησε τον πρώτο του προσωπικό δίσκο, από τους δεκατρείς συνολικά, "It Is And It Isn't" το 1971.

Οι King Crimson, με ανακοίνωση τους στο facebook, τίμησαν τη μνήμη του Haskell, αναφέροντας:

«Η επίσημη σελίδα του Gordon Haskell μετέδωσε την είδηση του θανάτου του. Η θητεία του στους King Crimson δεν ήταν μια ιδιαίτερα χαρούμενη περίοδος της μακρόχρονης πορείας του αλλά η κοινότητα των King Crimson μνημονεύει ιδιαίτερα τη συμβολή του στο "In The Wake Of Poseidon" και κυρίως το "Lizard"».

Δείτε επίσης:

«A Buyer's Guide»: King Crimson

  • SHARE
  • TWEET