Εκτός Firewind Bob Katsionis και Henning Basse

Ανακοινώθηκε ήδη ο νέος τραγουδιστής

09/03/2020 @ 19:03

Μέσω επίσημης ανακοίνωσης τους, οι Firewind κοινοποίησαν την αποχώρηση του Bob Katsionis, ρυθμικού κιθαρίστα στις ζωντανές τους εμφανίσεις και κιμπορντίστα για μιάμιση περίπου δεκαετία, αλλά και του τραγουδιστή τους τα πέντε τελευταία χρόνια, Henning Basse.

Νέος τραγουδιστής είναι ο Γερμανός Herbie Langhans, συνεργάτης των Αvantasia και γνωστός στο παρελθόν για την θητεία του στους Seventh Avenue και τους Sinbreed, ενώ δεν υπάρχει ενημέρωση για τον αντικαταστάτη του Katsionis.

Το σίγουρο για την ώρα είναι ότι Langhans ολοκλήρωσε πρόσφατα τα φωνητικά για το άλμπουμ που θα διαδεχθεί το προ τριετίας "Immortals" στην δισκογραφία των Firewind, με την κυκλοφορία να αναμένεται αργότερα μέσα στην χρονιά.

Η ανακοίνωση έχει αναλυτικά ως εξής:

Ένα Νέο Κεφάλαιο για τους Firewind

Αγαπητοί φίλοι και υποστηρικτές, ήμασταν αρκετά σιωπηροί σχετικά με το νέο άλμπουμ, αλλά θα μπούμε αμέσως στην ουσία.

Μετά από πολλά χρόνια, ο Bob Katsionis εγκαταλείπει τον τρόπο ζωής που συνδέεται με τις συνεχόμενες περιοδείες και θα επικεντρωθεί στην δουλειά του ως παραγωγός και μηχανικός ήχου στο στούντιο, αλλά και στα υπόλοιπα project του.

Επίσης χωρίσαμε τους δρόμους μας με τον Henning Basse, καθώς προσωπικοί λόγοι δεν θα του επέτρεπαν να ολοκληρώσει την περιοδεία για το επερχόμενο άλμπουμ και γενικότερα να συνεχίσει με το συγκρότημα.

Ευχαριστούμε και τους δύο για τον χρόνο τους και την συνεισφορά στους Firewind. Δεν υπάρχει σε καμία περίπτωση εχθρότητα μεταξύ μας, τα παιδιά αποτελούν μέρος της παρακαταθήκης μας και τους ευχόμαστε ό,τι καλύτερο για το μέλλον.

Ενώ πρόκειται για μία μεγάλη αλλαγή για εμάς, είναι μια αλλαγή που χρειαζόταν να γίνει ώστε ή μπάντα να συνεχίσει. Αυτή είναι η αναγέννηση των Firewind και ένα νέο κεφάλαιο στην μουσική μας ιστορία.

Παράλληλα, θέλουμε να καλωσορίσουμε τον νέο μας τραγουδιστή Herbie Langhans (Avantasia, πρώην Sinbreed). Ο Herbie είναι ένας τρομερός τραγουδιστής και το δυναμικό τους ύφος δίνει νέα πνοή στο νέο μας υλικό, όπως επίσης και στα παλιότερα τραγούδια.

Πρόσφατα ολοκλήρωσε τα φωνητικά για το ένατο στούντιο άλμπουμ, που πρόκειται να κυκλοφορήσει αργότερα μέσα στην χρονιά.

Είμαστε ιδιαίτερα ενθουσιασμένοι που θα αποκαλύψουμε επιτέλους το επερχόμενο άλμπουμ και θα μοιραστούμε τους νέους ήχους μαζί σας. Μείνετε συντονισμένοι καθώς περισσότερες ανακοινώσεις αναμένονται πραγματικά σύντομα!

  • SHARE
  • TWEET