Ο French 79 έρχεται στην Αθήνα

Ο ταλαντούχος καλλιτέχνης της electro pop σκηνής έρχεται σε λίγες μέρες στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

13/05/2023 @ 15:15

Ο French 79 ζωντανά στην Αθήνα

15 Μαΐου 2023

Δημοτικό Θέατρο Πειραιά

Ο Γάλλος παραγωγός French 79, από τους πιο ταλαντούχους  καλλιτέχνες στο χώρο της electro pop σκηνής, έρχεται στην Αθήνα και υπόσχεται να μας ταξιδέψει στο μουσικό του σύμπαν, στις 15 Μαΐου 2023, στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

'80s Synth-Wave with a modern touch

Electro mastermind French 79

Ο Γάλλος «μαέστρος» του synthwave ρυθμού, French 79 ή αλλιώς Simon Henner, έχει κατορθώσει να αναδειχθεί σε έναν από τους σημαντικότερους παραγωγούς της σύγχρονης μουσικής σκηνής.  Έρχεται από τη Μασσαλία και έχει ήδη τους κριτικούς και το κοινό με το μέρος του, ενώ οι συνεργασίες του με τους Husbands, Nasser και Kid Francescoli τον έχουν ήδη καθιερώσει. Η άνοδός του στο μουσικό στερέωμα στέφθηκε από μεγάλη επιτυχία, όταν κυκλοφόρησε, το 2014, το σινγκλ «Between the Buttons» και έκτοτε απέκτησε διεθνή αναγνώριση και καταξίωση.

French 79

Το 2016, ο French 79 κυκλοφόρησε το πρώτο του άλμπουμ «Olympic», το οποίο έλαβε διθυραμβικές κριτικές από τα διεθνή μέσα και οδήγησε σε πολυάριθμες διεθνείς περιοδείες ανά τον κόσμο και sold out συναυλίες. Το μουσικό του ταλέντο του λάμπει πραγματικά στις ζωντανές του εμφανίσεις, εκλεπτυσμένες και γεμάτες πάθος, κατορθώνοντας πάντα να ενθουσιάζει το κοινό του, ενώ η αισθητική φαίνεται να διαδραματίζει κι αυτή κυρίαρχο ρόλο. Το επερχόμενο άλμπουμ του με τίτλο «Teenagers» είναι ένα άλμπουμ στο οποίο κυριαρχούν τα αναλογικά συνθεσάιζερ και αποκαλύπτει μια πολύ πιο προσωπική και φιλόδοξη πλευρά του Simon Henner. Το «Teenagers» καταλήγει σε ένα tour de force: αποτελεί ένα νέο ορόσημο στην ιστορία της μουσικής και τοποθετεί τον French 79 ανάμεσα στους καλλιτέχνες που έφεραν επανάσταση στην ηλεκτρονική μουσική και στη μουσική στο σύνολό της.

Μέχρι σήμερα, με τις κυκλοφορίες του, ο French 79 έχει κατορθώσει να συγκαταλέγεται μεταξύ των μεγαλύτερου κύρους διεθνών καλλιτεχνών, με σημαντικότατη καλλιτεχνική πορεία, συμπεριλαμβανομένων soundtracks για κινηματογραφικές και τηλεοπτικές ταινίες, ενώ έχει ξεχωρίσει για τις εξαιρετικές παραγωγές του σε αρκετούς γνωστούς καλλιτέχνες.

French 79

Σύνδεσμοι:
Website
Facebook
Instagram
Twitter

Χώρος:
Δημοτικό Θέατρο Πειραιά
Ηρώων Πολυτεχνείου 32 & Βασ. Γεωργίου
Πειραιάς, 185 35
Τηλ: 210 4143310

Δελτίο Τύπου

  • SHARE
  • TWEET