«Έφυγε» ο Chuck Berry

Ο θρύλος του rock ’n’ roll ήταν 90 ετών

19/03/2017 @ 16:20

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 90 ετών, ο θρύλος του rock ’n’ roll, Chuck Berry.

Ο πρωτοπόρος και εμβληματικός καλλιτέχνης της rock, γεννήθηκε στις 18 Οκτωβρίου 1926 στο Σεντ Λούις του Μιζούρι, έχοντας πέντε ακόμα αδέλφια. Ο πατέρας του ήταν ιερέας σε εκκλησία Βαπτιστών, ενώ η μητέρα του ήταν διευθύντρια σχολείου.

Τον Ιούνιο 1956, βγάζει την πρώτη μεγάλη του επιτυχία, το "Roll Over Beethoven", την επόμενη χρονιά το "Rock and Roll Music" και το κλασικό "Johnny B. Goode" το 1958. Μεταξύ άλλων, δικά του είναι και τα "Maybellene", "Promised Land", "You Never Can Tell", "Memphis, Tennessee", "Sweet Little Sixteen", "Run Rudolph Run", "Back In the U.S.A"

O Bruce Spirngsteen έγραψε: «Ο Chuck Berry ήταν ο πιο μεγάλος από τους rocker, τους κιθαρίστες και ο πιο μεγάλος από τους στιχουργούς του ροκ που έζησε ποτέ. Είναι μια τεράστια απώλεια, η απώλεια ενός γίγαντα για πάντα».

Mick Jagger: «Είμαι τόσο θλιμμένος που έμαθα την είδηση του θανάτου του Chuck Berry Θέλω να τον ευχαριστήσω για όλη αυτή τη μουσική που μας έδωσε και που τόσο μας ενέπνευσε. Φώτισε τα χρόνια της εφηβείας μας, έδωσε ζωή στα όνειρά μας να γίνουμε μουσικοί και να ανέβουμε στη σκηνή. Οι στίχοι του έλαμψαν πάνω απ' όλα και φώτιζαν μ' ένα παράξενο φως αυτό το περίφημο αμερικανικό όνειρο. Τσακ, ήσουν απίστευτος και η μουσική σου θα μείνει χαραγμένη μέσα μας για πάντα».

Ron Wood: «Είμαι τόσο θλιμμένος, με τον θάνατο του Chuck Berry έρχεται το τέλος μιας εποχής. Ήταν ένας από τους καλύτερους, ήταν η έμπνευσή μου, μια αληθινή προσωπικότητα, πραγματικά».

Κeith Richards: «Έσβησε ένα από τα μεγάλα φώτα μου».

Brian Wilson (Beach Boys): «Με θλίψη έμαθα την είδηση του θανάτου του Chuck Berry ήταν τέτοια έμπνευση! Θα λείψει σε'όλους αυτούς που αγαπούν το ροκ εντ ρολ».

Ringo Starr (The Beatles): «Αναπαύσου εν ειρήνη. Και ειρήνη και αγάπη Chuck Berry Μίστερ ροκ εντ ρολ».

Rod Stewart: «Όλα άρχισαν με τον Τσακ Μπέρι. Μας ενέπνευσε όλους. Το πρώτο άλμπουμ που αγόρασα ήταν το δικό του 'Live at the Tivoli' και ποτέ πια δεν ήμουν ο ίδιος».

  • SHARE
  • TWEET