O Duff McKagan θυμάται την πρώτη του γνωριμία με τον Slash

O μουσικός χαρακτηρίζει την γνωριμία ως ένα «πολιτισμικό σοκ»

20/04/2021 @ 11:22

Ο μπασίστας των Guns N' Roses, Duff McKagan, σε πρόσφατη συνέντευξή του,στο podcast του Spotify "Rock This With Allison Hagendorf" ανακάλεσε την πρώτη φορά που συνάντησε τον Slash.

Μιλώντας μαζί με τον Stone Gossard των Pearl Jam, στα πλαίσια της πρόσφατης κυκλοφορίας του ντεμπούτου των The Living, της punk μπάντας όπου συμμετείχε πριν ενταχθεί στους Guns N' Roses, o McKagan ανέφερε:

«Toν γνώρισα, μαζί με τον Steven Adler στα Canter's, ένα εστιατόριο. Δεν είχα πάει ποτέ ξανά εκεί. Ο ιδιοκτήτης, Marc Canter, ήταν παιδικός φίλος του Slash. Αυτοί οι τύποι μεγάλωσαν μαζί στο L.A..

Ήταν τόσο ξένο για μένα. Είχα έρθει στην πόλη από το Seattle και δίναμε punk rock συναυλίες αλλά δεν ήξερα κανέναν στο Hollywood και ξαφνικά βρισκόμουν εκεί. Μπήκα μέσα, τον ήξερα ως Slash, και λέω θα είναι κάποιος punk μουσικός, ήταν 1984. Εκείνη την εποχή, ο κόσμος έψαχνε διαρκώς το επόμενο ρεύμα για να ενταχθεί σε αυτό.

Αρκετοί υποστήριζαν πως το punk είχε πεθάνει. Είχε έρθει μετά το hardcore και αρκετοί υποστήριζαν πως κατέστρεψε αρκετές σκηνές. Ήταν αυτοί οι τύποι από τα προάστια με ξυρισμένα κεφάλια που ξεκινούσαν να δέρνουν κόσμο με την παραμικρή αφορμή και μέσα σε όλα χαιρετούσαν και ναζιστικά (σ.σ. doing "sieg heils").

Προσωπικά σκεφτόμουν πως αυτό δεν είναι punk. Οπότε, όποια και αν ήταν η επόμενη φάση, θα γινόταν και κύρια τάση. Ο τύπος λοιπόν λεγόταν Slash και οι επιρροές του ήταν οι Fear, Aerosmith, Alice Cooper. Παραξενεύτηκα, αλλά αυτός ο τύπος πήγαινε προς την δική μου κατεύθυνση. Τότε είχα κοντά μπλε μαλλιά.

Πάω λοιπόν μέσα στο μαγαζί και βλέπω στη μπάρα δύο μακρυμάλληδες και έπαθα πολιτισμικό σοκ. Όταν όμως καθήσαμε να μιλήσουμε για μουσική, τότε νίωσαμε τη σύνδεση. Είχε μια παγκόσμια αίσθηση.

Πήγαμε στο σπίτι του, στο υπόγειο της μητέρας του και ξεκίνησε να παίζει ακουστική κιθάρα. Είχα παίξει και στο παρελθόν με τέτοιους τύπους, ο Stone μου υπενθύμισε τον Paul Solger, ήταν φοβερός τότε. Αλλά όταν είδα τον Slash να παίζει εντυπωσιάστηκα».

Δείτε επίσης:

Slash: «Ευελπιστώ πως το 2021 θα κυκλοφορήσουμε νέα μουσική με τους Guns N' Roses»

  • SHARE
  • TWEET