Οι Dropkick Murphys διασκευάζουν το κλασικό "We Shall Overcome"

Το τραγούδι διαμαρτυρίας διαδραμάτισε κεντρικό ρόλο στη δράση του Αμερικανικού κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα την δεκαετία του '60

16/03/2022 @ 09:57

Οι Dropkick Murphys έδωσαν στη δημοσιότητα την δική τους εκδοχή στο κλασικό τραγούδι διαμαρτυρίας "We Shall Overcome".

Το κορυφαίο celtic punk σχήμα, συνόδευσε τη διασκευή του με ένα απολύτως ταιριαστό video clip, το οποίο μπορείτε να παρακολουθήσετε εδώ, που αποτυπώνει σκηνές από διάφορες δράσεις και διαδηλώσεις στις Η.Π.Α..

Η σύνθεση, είχε διαδραματίσει κεντρικό ρόλο στη δράση του Αμερικανικού κινήματος για τα πολιτικά δικαιώματα τη δεκαετία του '60, αποτελώντας το ανεπίσημο soundtrack της, έχοντας στην πορεία των ετών διασκευασθεί σε αμέτρητες περιστάσεις από πληθώρα καλλιτεχνών, με την προέλευσή της να χρονολογείται το 1901 και το "I'll Overcome Some Day" του Charles Albert Tindley.

Η εκδοχή των Murphys, που θα περιλαμβάνεται σε επερχόμενη επανέκδοση του πιο πρόσφατου άλμπουμ τους, "Turn Up That Dial", να ξεκινά με ένα ηχητικό απόσπασμα από την ομιλία του Robert F. Kennedy στις 4 Απριλίου 1968, την ημέρα της δολοφονίας του Martin Luther King Jr.

Σχολιάζοντας την επιλογή της μπάντας, ο Ken Casey δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Ανέκαθεν το έβρισκα ως ένα πολύ δυναμικό κομμάτι διαμαρτυρίας, όπως γνωρίζουμε από την αξιοποίησή του τόσο σε κινήματα για πολιτικά δικαιώματα, όσο και για εργασιακά. Αγαπώ όμως την αισιοδοξία του. Αυτό το μήνυμα ελπίδας το χρειαζόμαστε τώρα όσο ποτέ. Επίσης, κανείς δεν είχε ηχογραφήσει μέχρι πρότινος μια δυνατή δυναμική rock εκδοχή, οπότε έπρεπε να συμβεί!»

  • SHARE
  • TWEET