Ο Don Airey των Deep Purple έπαιξε μπάσο στο "Painkiller"

«Με πλήρωσαν, που είναι πάντοτε το ζητούμενο»

07/11/2020 @ 11:32

Δεν είναι λίγες οι φορές στην ιστορία της δισκογραφίας που διάσημοι καλλιτέχνες έχουν χρειαστεί μυστικά την βοήθεια εξωτερικών συνεργατών στις ηχογραφήσεις με το αζημίωτο.

Μία αρκετά πλήρη εικόνα για το πως λειτουργεί το σύστημα δόθηκε από το μουσικό ντοκιμαντέρ του 2016 "Hired Gun" με την συμμετοχή μεταξύ άλλων των Rudy Sarzo, Kenny Aronoff και Steve Lukather.

Αντίστοιχη περίπτωση αποτελεί και η συμμετοχή του φημισμένου κιμπορντίστα Don Airey, που έχει συνεργαστεί με δεκάδες καλλιτέχνες και από το 2002 είναι μόνιμο μέλος των Deep Purple.

Χωρίς καταρχάς να αναφέρεται στο άλμπουμ, ο Airey έχει συνεισφέρει πλήκτρα στο θρυλικό "Painkiller" των Judas Priest, δηλώνοντας βεβαίως «με πλήρωσαν, που είναι πάντοτε το ζητούμενο».

Συνεχίζοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο Αntihero, αποκάλυψε πως έχει παίξει και μπάσο σε όλο το άλμπουμ αντί του Ian Hill χρησιμοποιώντας το γνωστό Moog bass:

«Εκείνο το διάστημα ο Ian δεν ήταν πολύ καλά, οπότε δεν βρισκόταν στις ηχογραφήσεις. Έτσι έπρεπε να κάνω όλα τα μέρη του μπάσου και τα κράτησαν».

Το εν λόγω γεγονός, ειδικά μετά από τρεις ολόκληρες δεκαετίες, μάλλον δεν αλλάζει πολλά πράγματα, καθώς τόσο ο Ian Hill, όσο και ο Don Airey είναι καταξιωμένοι στους ρόλους τους.

Περισσότερο λειτουργεί ως μια υπενθύμιση όσων έχουν συμβεί κατά καιρούς στην μουσική βιομηχανία και γίνονται γνωστά στο ευρύ κοινό, αν ποτέ γίνουν, με μεγάλη καθυστέρηση.

  • SHARE
  • TWEET