Dino Cazares: «Burton, θα μου λείψεις. Η πόρτα είναι ανοιχτή, αλλά δεν θα παραμείνει για πάντα»

Ένα ακόμα επεισόδιο στο στρατόπεδο των Fear Factory ανάμεσα στους Dino Cazares και Burton C. Bell

05/10/2020 @ 11:45

Μετά την ανακοίνωση του Bell, πρώην πλέον τραγουδιστή της αμερικανικής μπάντας, πως αποχωρεί, ήρθε η σειρά του κιθαρίστα, Dino Cazares να απαντήσει, καλώντας τον να πει την αλήθεια.

Ο Dino Cazares δήλωσε: «Την προηγούμενη βδομάδα ο Burton C. Bell ανακοίνωσε την απόφασή του να αποχωρήσει από τους Fear Factory. Όλοι μας λυπηθήκαμε και εκπλαγήκαμε από τα νέα, καθώς δεν είχε συζητηθεί με κάνεναν στο στρατόπεδο των Fear Factory, αφού (ο Bell) δεν είχε μιλήσει με κανέναν για πάνω από ένα χρόνο, κάνοντας την επικοινωνία δύσκολη. Έχοντας προγραμματίσει το νέο δίσκο για το 2021, ήταν στενάχωρο που επέλεξε να το κάνει».

O συνιδρυτής της αμερικανικής metal μπάντας έκανε αναφορά στα γεγονότα από την πλευρά του λέγοντας: «Κυκλοφορούν αρκετές φήμες σχετικά με το λόγο που συνέβη αυτό, με αρκετούς οπαδούς να αναρτούν αρνητικά και αρκετές φορές οδυνηρά προσωπικά σχόλια σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, στοχεύοντας κυρίως εμένα. Υπάρχουν, ωστόσο, αρκετές ανακρίβειες στην δήλωση του Burton, και όπως πάντα, κάθε ιστορία έχει δύο πλευρές. Μετά από μια μακρά δικαστική μάχη με τα δύο πρώην μέλη, ο Burton έχασε τα νομικά δικαιώματα του ονόματος των Fear Factory. Εγώ είχα την ευκαιρία να κάνω κάτι σωστό και θεώρησα πως το να πάρω το όνομα πλήρως ήταν το σωστό και για τους δυο μας, οπότε μετά από τέσσερα χρόνια μπορούσαμε να συνεχίσουμε ως Fear Factory. Να βγάλουμε δίσκους και να περιοδεύσουμε. Γι' αυτό είναι στενάχωρο να ακούω ότι αποφάσισε να φύγει και, κατά τη γνώμη μου, τα όποια θέματα είχε μπορούσαμε να τα λύσουμε». 

«Σέβομαι την απόφασή του αν και δεν την καταλαβαίνω. Νομίζω μερικές φορές οι άνθρωποι απλά πρέπει να κάνουν μεγάλες αλλαγές στην ζωή τους. Παρόλο που κατηγορούμαι για την αποχώρησή του δεν έχω θυμώσει επειδή είμαι αρκετά συγκροτημένο και δυνατό άτομο. Συγχωρώ όλα τα ψέματα, την αρνητικότητα και τις κατηγορίες που προέρχονται από εκείνον και μερικούς οπαδούς, επειδή δεν γνωρίζω τι πραγματικά τι περνάει και μερικά άτομα διαχειρίζονται μια μεγάλη απώλεια διαφορετικά από άλλους» σχολίασε ο Cazares για την απόφαση του Bell.

Επιχειρώντας για ακόμα μια φορά να διαφωτίσει την επιλογή του GoFundMe για χρηματοδότηση του επερχόμενου άλμπουμ, ανέφερε: «Θα επαναλάβω για να ξεκαθαριστεί, ότι η καμπάνια στο GoFundMe αφορά αποκλειστικά την ολοκλήρωση του δίσκου. Αυτή τη στιγμή, είμαστε στη διαδικασία μείξης και mastering του άλμπουμ και ανυπομονούμε να το ακούσουν οι οπαδοί. Και ναι, παρόλο που ο Burton επέλεξε να φύγει, όλα τα φωνητικά του θα παραμείνουν στο δίσκο. Ευχαριστούμε όσους στήριξαν την προσπάθειά μας στο GoFundMe».

Απευθυνόμενος στον πρώην συνοδοιπόρό του, ο Cazares δήλωσε: «Burton, θα μου λείψεις και μετά από τριάντα χρόνια ιστορίας σαν frontman των Fear Factory, δεν μπορώ παρά να σου ευχηθώ τα καλύτερα για τωρινά αλλά και μελλοντικά εγχειρήματα. Για τώρα, η πόρτα παραμένει ανοιχτή, αν επιθυμεί να γυρίσει, αλλά δεν θα μείνει για πάντα ανοιχτή. Ό,τι και αν συμβεί, οι Fear Factory είναι εδώ για να μείνουν».

Υπενθυμίζουμε ότι πλέον στην μπάντα έχουν απομείνει οι Dino Cazares σε κιθάρες και Mike Heller στα τύμπανα, ενώ ο διάδοχος του "Genexus" θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή μέσα στο 2021.

  • SHARE
  • TWEET