«Απάτη» η καμπάνια για το νέο δίσκο των Fear Factory ισχυρίζεται ο τραγουδιστής τους

Τι απαντά ο κιθαρίστας της μπάντας

14/09/2020 @ 10:55

Λίγο μετά την ανακοίνωση του συμβιβασμού σχετικά με το όνομα των Fear Factory, το αμερικανικό συγκρότημα προχώρησε σε έρανο εξεύρεσης πόρων για τον πρώτο της δίσκο εδώ και πέντε χρόνια.

Ωστόσο, ο τραγουδιστής τους, Burton C. Bell αποστασιοποιήθηκε από τη συγκεκριμένη κίνηση, αποκαλώντας την απάτη και έργο του κιθαρίστα Dino Cazares.

«Ο δίσκος είναι έτοιμος από το 2017, μαζί με το εικαστικό κομμάτι. (Τα χρήματα) προορίζονται για τα δικαστικά έξοδα του Dino. Δεν έχω καμία σχέση με αυτή την απάτη» δήλωσε το μόνο ιδρυτικό μέλος που βρίσκεται στο συγκρότημα από την αρχή μαζί με τον Cazares.

Ωστόσο, δεν άργησε να έρθει η απάντηση από τον κιθαρίστα, Dino Cazares, ο οποίος διέψευσε τους ισχυρισμούς του Bell λέγοντας: «Όλες οι δωρέες θα καλύψουν νέα έξοδα παραγωγής που προέκυψαν και δεν προορίζονται για προσωπικά δικαστικά έξοδα. Στην προηγούμενη έκδοση του δίσκου, η οποία ολοκληρώθηκε το 2017, είχαμε προγραμματισμένα τύμπανα. Αποφάσισα να μην κάνω ξανά το ίδιο λάθος και προσέλαβα τον Mike Heller να γράψει τα τύμπανα στο δίσκο».

«Αργότερα συνειδητοποίησα ότι έπρεπε να ξαναγράψω τις κιθάρες και το μπάσο για να ταιριάξουν καλύτερα με τα τύμπανα. Επίσης έβαλα νέα πλήκτρα από τον Rhys Fulber και μερικούς ακόμα πληκτράδες. Ο Damien Rainaud ανέλαβε την παραγωγή σε όλα αυτά, και ο Andy Sneap τη μίξη και το mastering. Όλοι τους έκαναν απίστευτη δουλειά στο "Genexus" και αποφάσισα να τους ξαναφέρω για το νέο άλμπουμ. Τα φωνητικά του Burton, τα οποία ηχογραφήθηκαν το 2017, θα παραμείνουν και στην καινούργια έκδοση του δίσκου».

Σχετικά με τον λόγο που τον ώθησε στη λύση της πλατφόρμας εξεύρεσης πόρων, GoFundMe, ο κιθαρίστας της industrial metal μπάντας, δήλωσε: «Οι Fear Factory είχαν ξεπεράσει τα όρια στο δανεισμό χρημάτων από την δισκογραφική για την ολοκλήρωση της νέας εκδοχής του δίσκου. Για αυτόν και μόνο τον λόγο, αποφασίστηκε να ζητηθούν εξωτερικές δωρεές».

  • SHARE
  • TWEET